Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

“Αν γίνει δημοψήφισμα (για την Κύπρο) δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες” λέει ο Τσίπρας

«Προετοιμαζόμαστε για τη Γενεύη μετά τις γιορτές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή, μετά την επιστροφή του από την Κρήτη.

Και βεβαίως αναφερόταν στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει μέρος στην πενταμερή διάσκεψη, η οποία θα ακολουθήσει τις συνομιλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Πρόσθεσε:
“Είναι γνωστός ο Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε αφήνοντας υπονοούμενα για τη στάση του στο Κυπριακό, η οποία δεν είναι καθόλου εποικοδομητική και παραγωγική. Τόνισε τα εξής:
«Αν γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο, τότε θα πάρουμε καθαρή θέση, δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες».
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, στην ίδια συνομιλία με τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός ενίσχυσε τη διάψευση των εκλογικών σεναρίων εστιάζοντας στην ανάγκη αναμονής των ευρύτερων εξελίξεων μετά τις γερμανικές εκλογές – δηλαδή για το τελευταίο τρίμηνο του 2017.
Το αποτέλεσμα


«Το ενδιαφέρον είναι αφενός να δούμε ποιος συνασπισμός δυνάμεων θα διαμορφωθεί και αφετέρου ποιος θα είναι τότε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών…», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο, όπου δόθηκε απ’ όλους ιδιαίτερη σημασία στην οικοδόμηση συνεργασιών με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική οικογένεια και τους Πράσινους.
Στο εσωτερικό πάντως ο πρωθυπουργός σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα. Αύριο για παράδειγμα θα μεταβεί στην Καλαμάτα, ενώ ο επόμενος σταθμός του -εκτός απροόπτου- θα είναι στο Λεκανοπέδιο και δη στο Θριάσιο Πεδίο.
Το Μαξίμου επιμένει ότι οι περιοδείες Τσίπρα ουδεμία σχέση έχουν με προεκλογική προθέρμανση, αλλά αποτελούν απλώς πρωτοβουλίες απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις