Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Eίναι μια ωραία ατμόσφαιρα... Πλακώθηκαν στο ξύλο μεταξύ τους οι νεοδημοκράτες στην Θεσσαλονίκη

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίσθηκαν την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δείχνοντας έτσι ότι η περιβόητη «επανίδρυση της
ΟΝΝΕΔ» περιλαμβάνει και τον εμφύλιο σπαραγμό

Τα επεισόδια ξεκίνησαν για το ποιος από τις εσωκομματικές φράξιες θα έχει στην κατοχή του ένα «τραπεζάκι» στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ υπάρχει και βίντεο 40 περίπου δευτερολέπτων που δείχνει το τι διαδραματίσθηκε.
Διαβάζουμε, χαρακτηριστικά, σε συστημική φυλλάδα τα εξής, τα οποία και… απολαμβάνουμε: «Το επίμαχο “τραπεζάκι” της Νομικής, σύμφωνα με τις περιγραφές, αποπειράθηκαν να καταλάβουν οι “αντάρτες”, που είναι πια οργανωμένοι με γραμματέα, οι “προεδρικοί” αντέδρασαν και ακολούθησαν σκηνές που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες και, κυρίως, κόντρες αντίπαλων παρατάξεων. Με την ηγεσία του κόμματος να  πασχίζει να βρει γραμμή πορείας σχετικά με την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη διανομή του πλεονάσματος, η μόνη αντίδραση χθες ήταν η διακίνηση των προθέσεων του προέδρου της ΟΝΝΕΔ για εκκαθαρίσεις, αφού “δεν πάει άλλο”.
Οι “προεδρικοί” με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν όσα συνέβησαν, και συγκεκριμένα “αναφερόμαστε στην εισβολή ομάδας 15 και πλέον ατόμων με επικεφαλής τον Σταμάτη Σταμέλο, αυτοαποκαλούμενο ως “γραμματέα” της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και Βελώνη Άρη, “υπεύθυνο οργάνωσης”, που “αναδείχθηκαν” μετά από παράνομες αντικαταστατικές και ακυρωθείσες από τη ΔΑΠ –ΝΔΦΚ Ελλάδος “εκλογές”. (…) Οι Εξωσχολικοί Τραμπούκοι που δηλώνουν και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (!!!!) χέρι-χέρι με την “ανεξάρτητη” παράταξη Φοιτητική Αναγέννηση, ως άλλοι συνεργοί, ξεφτιλίζουν κάθε έννοια σοβαρότητας και δημοκρατίας… Η παρακμή  σας δεν έχει τέλος. Δεν θα επιτρέψουμε πρακτικές νύχτας στο Πανεπιστήμιό μας. Δεν θα επιτρέψουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης να ακολουθεί εντολές 40άρηδων άεργων παραγόντων και κλειστών συστημάτων”.
Αν οι “προεδρικοί” απάντησαν με ονοματεπώνυμα, οι “αντάρτες” προτίμησαν τα αρχικά στη δική τους ανακοίνωση, όπου καταγγέλλουν τους “επαγγελματίες Κομανέτσηδες του φοιτητικού συνδικαλισμού” και περαιτέρω σημειώνουν ότι η “ΔΑΠ_ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης είναι μοναδική, μαζική και ενιαία. Την εκπροσωπούν χιλιάδες φοιτητές… και όχι οι δύο “γνωστοί” δικηγόροι Χ.Β. και Θ.Κ., οι τριανταπεντάρηδες άεργοι που ζουν παρασιτικά εις βάρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής διεκδικώντας κομματικές θέσεις για προσωπικό τους όφελος. (…) Η αυτοαποκαλούμενη “μοναδική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Πόλη” πρέπει να αναλογιστεί ότι μάλλον δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά η ίδια στραβά αρμενίζει. Ο σκοπός και η δράση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ οφείλει να στρέφεται γύρω από τις ανάγκες των φοιτητών (…) και όχι γύρω από τα μικροπολιτικά συμφέροντα ορισμένων τριανταπεντάρηδων. Η πορεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης ήταν και είναι σταθερή, αταλάντευτη και ηθικά άμεμπτη, κάτι που δυσκολεύονται να καταλάβουν οι επαγγελματίες Κομανέτσηδες του φοιτητικού συνδικαλισμού».
Σκεφτείτε και να μην ήταν σε πορεία εξουσίας οι «κηφήνες» της ΝΔ, της «επανιδρυμένης ΟΝΝΕΔ», της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και όλων των άλλων θεσμικών οργάνων της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης», πόσο χειρότερες αποκαλύψεις θα είχαμε διαπιστώσει. Οι τύποι αυτοί, που πλακώνονται μεταξύ τους στο ξύλο, για τα «οφίτσια» και τις καρέκλες, έχουν το θράσος να απευθύνονται στον Ελληνικό Λαό και να υποστηρίζουν ότι θα τον σώσουν από μια κατάσταση στην διαμόρφωση της οποίας έχουν συμβάλλει κι αυτοί κατά πολύ. Είναι προτιμότερο να συνεχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις