αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου ο τουρκικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η έξοδός του έχει προκαλέσει την λογική ανησυχία της Αθήνας, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων, με μονάδες του Στόλου στις οποίες επιβαίνουν, ο υπαρχηγός του Στόλου, ο διοικητής Φρεγατών και διοικητής Μοίρας Φρεγατών.
Οι Τούρκοι έβγαλαν το Στόλο τους για την τριμηνιαία επιχειρησιακή αξιολόγηση. Κάτι που μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν είχαν μπορέσει να κάνουν. Κυρίως λόγω των μεγάλων ελλείψεων που είχαν σε έμπειρο προσωπικό. Οι διώξεις του Ερντογάν δεν άφησαν ανεπηρέαστο το τουρκικό ναυτικό.
Αν και θεωρητικά πρόκειται για μια επιχειρησιακή αξιολόγηση, η χρονική συγκυρία είναι απολύτως λογικό να κάνει την Αθήνα πιο καχύποπτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου