Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Τα Media έμαθαν για τα σχέδια της Ρωσίας να κόψει την προμήθεια πετρελαίου προς τη Λευκορωσία

© RIA Novosti. Alex Malgavko Βαγόνια-δεξαμενές πετρελαίου. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 9 Ιανουαρίου   – RIA Novosti. Ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας σκοπεύει να
μειώσει κατά 12 τοις εκατό τις  εξαγωγές  πετρελαίου προς τη Λευκορωσία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, γράφει ο «Kommersant» [1], επικαλούμενη  πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναφέρει  η αποστολές προς την πλευρά της Λευκορωσίας στις 28 Δεκεμβρίου έφθασαν τα τέσσερα εκατομμύρια τόνους, αντί της προγραμματισμένης ποσότητας 4,5 εκατ.
Η απόφαση σχετικά με τη μείωση των εξαγωγών που πραγματοποιήθηκαν από το γεγονός ότι τα μέρη αδυνατούν να επιλύσουν τη διαμάχη για την καταβολή του    χρέους του Μινσκ για το  φυσικό αέριο  πριν από το τέλος του περασμένου έτους, γράφει ο «Kommersant».
Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο αντιμονοπωλιακού ελέγχου και εμπορίου της Λευκορωσίας έλαβε την  απόφαση για την αύξηση των τιμολογίων για τις υπηρεσίες μεταφοράς  πετρελαίου από τους κύριους αγωγούς κατά  7,7 τοις εκατό — δηλαδή από  267,32 στα 287,90 ρωσικά ρούβλια ανά τόνο. Οι νέες τιμές θα ισχύουν από την 1η φεβρουαρίου.


Τον Δεκέμβριο, ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει Μινσκ να πληρώσει τα χρέη για το φυσικό αέριο, το οποίο ανέρχεται σε 281 εκατομμύρια δολάρια. Το χρέος οφείλεται στο γεγονός ότι η Λευκορωσία δεν θέλει να πληρώσει σε αυτή την τιμή για το παρεχόμενο καύσιμο, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή της υπογεγραμμένης σύμβασης άδικη.
Οι διαπραγματεύσεις για την τιμή του φυσικού αερίου για τους χρήστες της Λευκορωσίας συνεχίζονται από την αρχή του 2016. Η  Μόσχα επιμένει  ότι πριν αφαιρέσει την διαφορά  η  πληρωμή των  πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη σύμβαση – 132,77 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα.
References  «КоммерсантЪ»
   ( http://www.kommersant.ru/doc/3186821 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις