Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Είναι το σπέρμα μου υγιές; 4 σημάδια ότι έχεις δυνατούς... κολυμβητές!

Ενας απλός και εύκολος τρόπος για να διαπιστώσεις αν το σπέρμα σου είναι δυνατό και 4 κανόνες που θα σε επαναφέρουν στην...
τάξη για να διατηρείς πάντα στους όρχεις σου, δυνατούς... κολυμβητές.

Γνωρίζετε ότι παγκοσμίως ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα γονιμότητας και πως αυτό το ποσοστό αυξάνεται διαρκώς;

Κι όμως, ισχύει και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός πως η πλειονότητα των ανδρών δεν φροντίζει το... σπέρμα τους, παρά μόνο αρχίζει να αγχώνεται και να ανησυχεί για την ποιότητά του, όταν έρχεται πια η στιγμή της γονιμοποίησης με το έτερον ήμισυ.

Να, λοιπόν, τέσσερις βασικοί κανόνες που θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ώστε οι... κολυμβητές σας να είναι πάντα δυνατοί και καρπεροί.

- Χτυπηθείτε στο γυμναστήριο...

Οι άνδρες που γυμνάζονται από 15 και άνω ώρες την εβδομάδα έχουν ένα ποσοστό 73% περισσότερες πιθανότητες να γονιμοποιούν άμεσα, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ. Το πάχος και η μεγάλη περίμετρος μέσης είναι παράγοντες αρνητικοί για την καλή ποιότητα του σπέρματος, έδειξε μια άλλη έρευνα Ολλανδών, που εκτιμούν πως και όσοι βλέπουν τηλεόραση για περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα έχουν στο 44% την υγεία του σπέρματός τους.

- Τρώτε... ψάρια

Τρώγοντας ψάρια θα βοηθήσετε πολύ το σπέρμα σας να είναι εξαιρετικά αποδοτικό, ειδικά -σύμφωνα με το Χάρβαρντ- αν σας αρέσει ο σολομός και ο τόνος.  Στο 65% οι περισσότερες πιθανότητες έναντι των κρεατοφάγων.

- Λάθος... εσώρουχα

Αν φοράτε στενά εσώρουχα, τότε προκαλείτε ένα είδος... ασφυξίας στα σπερματοζωάριά σας, χωρίς φυσικά  να το θέλετε. Οι άνδρες που φοράνε μποξεράκια έχουν 25% λιγότερες «ζημιές» στο σπέρμα τους με εκείνους που φοράνε στενά εσώρουχα στο κρεβάτι. Ερευνα ινστιτούτου στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ με τη συμμετοχή 500 ανδρών επιβεβαιώνει τα ανωτέρω.

- Αποφύγετε τα... μικροκύματα

Μια ακόμη απίθανη συμβουλή, προερχόμενη από έρευνες Δανών επιστημόνων, θέλει τους φούρνους... μικροκυμάτων να επιδεινώνουν την υγεία του σπέρματος των ανδρών που τους χρησιμοποιούν καθημερινά για να ζεσταίνουν ή να ψήνουν τα φαγητά τους. Κι αν είναι απόλυτα αναγκαία η χρήση του φούρνου, τότε φροντίστε να ζεσταίνεται πάντα το φαγητό σας σε γυάλινο και όχι πλαστικό δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις