Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσικό άρμα Τ-90Μ: οι 10 κύριες βελτιώσεις (βίντεο)

Με αφορμή τις προθέσεις του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας να προχωρήσει στον εκσυχρονισμό 400 (;) αρμάτων Τ-90/Τ90Α στο νέο πρότυπο Τ-90Μ, παραθέτουμε βίντεο που παρουσιάζει
με συνοπτικό τρόπο, τις 10 κυριότερες αναβαθμίσεις που θα ενσωματώνει το άρμα Τ-90Μ.
Επίσημα, το άρμα Τ90Μ θα ενσωματώσει τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της ανάπτυξης του προγράμματος Τ-14 Armata. Οι βασικότερες, σύμφωνα με τον Ρώσο αμυντικό αναλυτή Alexei Leonkov θα είναι: το εκσυγχρονισμένο λειόκαννο πυροβόλο 2A82-1M των 125 χιλιοστών, αυτό που χρησιμοποιείται και στο Armata δηλαδή, καθώς και νέο σύστημα ελέγχου πυρός που χαρακτηρίζεται από αυξημένη ακρίβεια και υψηλό ρυθμό βολής, ενώ η αντοχή της κάννης του θα αυξηθεί στις 900 βολές.




Ωστόσο οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν κι άλλους τομείς του άρματος, όπως βελτιώσεις στην θωράκιση, προστασία και άνεση του πληρώματος και νέο κινητήρα ντίζελ. Σίγουρα, η μελέτη των εμπειριών από τις συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ, και η ταχύτατη ενσωμάτωση τους στην νέα έκδοση Τ90Μ καταδεικνύουν μια κουλτούρα επιχειρησιακών αντανακλαστικών που θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην εμπορική – εξαγωγική πορεία του άρματος όσο και την ισχυροποίηση του διδύμου Τ90Μ -Τ-14 Armata ,που σε λίγα χρόνια θα αποτελεί την front line του ρωσικού αρματικού δυναμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις