Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Οι ΗΠΑ τρέχουν να καλύψουν το κενό των αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς

Μετά την διαπίστωση της έλλειψης που υπάρχει σε συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας, ειδικά στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ τρέχουν να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Η Εθνική Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για το μέλλον του στρατού των ΗΠΑ δημοσίευσε μία έκθεση που προοριζόταν για το Κογκρέσο στην οποία αναφερόταν έντονα το «απαράδεκτο έλλειμμα εκσυγχρονισμού» σε αντιεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς.
Ο υπεύθυνος των ΗΠΑ για την άμυνα στην Ευρώπη μάλιστα ισχυρίζεται οτι είναι μία απο τις μεγάλες προτεραιότητες του η ενίσχυση του τομέα, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί κάθε ενέργεια απο την πλευρά της Ρωσίας.
Ο νέος διοικητής, της διοίκησης στρατιωτικών διαστημικών πυραύλων και πυραύλων άμυνας, Στρατηγός James Dickinson, δήλωσε σε συνέδριο στην Βιρτζίνια την Τρίτη, οτι στόχος είναι να καλυφθεί αυτό το κενό μέχρι το 2018.
Το νέο σύστημα στο μέλλον θα πρέπει να είναι εύκολο να ενσωματωθεί σε ήδη υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας και να δικτυωθούν σε ένα γενικό και ευρύτερο σύστημα πάνω στο πεδίο της μάχης. Οι ΗΠΑ στοχεύουν επίσης σε χαμηλό κόστος, στην ανάπτυξη συστήμάτων ενέργειας και κατεύθυνσης των βλημάτων, και την ανάπτυξη τεχνολογίας υψηλής ισχύος μικροκυμάτων.

Ήδη ο στρατός ζήτησε να περιληφθεί το σύστημα στον κατάλογο των απαιτήσεων του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις