Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τουρκία : Απειλεί να τινάξει στον αέρα την τουριστική περίοδο

Η Τουρκία απειλεί να πάρει μαζί της την Ελλάδα στην περιπέτεια μιας κακής τουριστικής περιόδου. Η γειτονική χώρα ήδη έχει προβλήματα.

Να «μοιραστεί» τις απώλειες της απο τον τουρισμό με την Ελλάδα θέλει η Τουρκία.
Η γειτονική χώρα έχει δεί την τουριστική βιομηχανία της να δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα μετά το πραξικόπημα, τα τρομοκρατικά χτυπήματα και βέβαια την ρητορική Ερντογάν που απωθεί τους Ευρωπαίους απο το να την επισκεφτούν.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές πάρα πολλών εκατομμυρίων αν όχι δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτή την ζημιά η Τουρκία θέλει να την «μοιραστεί» με την Ελλάδα για να πληγεί και η ελληνική οικονομία.
Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μίλησε για κατάρρευση της συμφωνίας της χώρας του με την Ευρώπη στο προσφυγικό και εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί πως η κάνουλα για την μεταφορά προσφύγων/μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου ανοίγει και πάλι.
Ο Ομέρ Τσελίκ είπε μάλιστα πως η Τουρκία με το να φιλοξενεί 3 εκατομμύρια πρόσφυγες έσωσε την Ευρώπη απο τον ρατσισμό (!) για να απειλήσει στην συνέχεια πως η Τουρκία αν καταρρεύσει η συμφωνία δεν θα συνεργαστεί με κανέναν.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στο θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη…..Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είναι φανερό η Τουρκία θέλει και πάλι να πιέσει αν όχι να εκβιάσει την Ευρώπη με το προσφυγικό να δεχτεί τις λεκτικές ακροβασίες του Ταγίπ Ερντογάν ως κάτι το φυσιολογικό προκειμένου να μην μεγαλώσουν τα προβλήματα με τους πρόσφυγες.
Το ερώτημα είναι αν η Ευρώπη είναι έτοιμη να δεχτεί μια τέτοια συμφωνία.
Σε ότι αφορά την χώρα μας αν το κακομαθημένο παιδί που λέγεται Τουρκία κερδίσει τότε απλά θα υποστεί την μεγαλύτερη αλαζονεία του, αν πάλι «χάσει» τότε εξίσου αυτόματα θα υποστεί τις προσφυγικές ροές ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις