Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Δε γλιτώνετε τη ΦΥΛΑΚΗ ! Μεγάλη εβδομάδα θέλει να φέρει ο άθεος Τσίπρας τα μέτρα στη Βουλή

Αδειάζει επικίνδυνα η κλεψύδρα – Άρον άρον η νομοθέτηση των μέτρων – Θα τα ψηφίσουν με ένα νόμο και ένα… πόνο!

Για μια ακόμα «Εβδομάδα των Παθών» ετοιμάζεται η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός καθώς, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να φέρει το «πακέτο» στο Κοινοβούλιο τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει να υπάρξει συμφωνία στο Εurogroup της 7ης Απριλίου.
Το Μαξίμου, αν και τηρεί σιγή ασυρμάτου για το πότε θα ζητήσουν την έγκριση της Βουλής για τα νέα μέτρα, φέρεται να έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να γράψουν άμεσα τα νομοσχέδια που θα περιλαμβάνουν τα επώδυνα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ και θα βάλουν «κόφτη» στις συντάξεις 900.000 συνταξιούχων, πωλητήριο στις παλιές και νέες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, θα μειώσουν το αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ και θα καταργήσουν την προσωπική διαφορά.
Στη Βουλή εκτιμάται πως τα μέτρα αυτά θα έρθουν με τη μορφή νομοσχεδίου επείγοντος ή κατεπείγοντος, αναλόγως του πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί αυτή η φάση των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να κατατεθούν με τη μορφή ενός μόνο πολυνομοσχεδίου και να ψηφιστούν από τους «153» με… ένα πόνο!

Πάντως, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν πως η ψήφιση των μέτρων θα μεταφερθεί για μετά τις εορτές του Πάσχα, ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στα χωριά και να γλιτώσουν τη γκρίνια των πολιτών.
Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του πρωθυπουργού ωστόσο, το πολιτικό «μασάζ», που επιχειρείται από τους Γιώργο Σταθάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Ατχσιόγλου σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «μαρτυρά» τις προθέσεις της κυβέρνησης να «τελειώνει» με τον πονοκέφαλο των «153» άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις