Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αποκάλυψη σοκ: ήξεραν ότι ο δράστης του μακελειού στο Βερολίνο ετοίμαζε επίθεση

Εννέα μήνες πριν είχαν προειδοποιηθεί οι Αρχές. Γιατί δεν έδρασαν, γιατί δεν απελάθηκε. 


Η Αστυνομία της Γερμανίας ήξερε ότι ο Ανίς Αμρί σχεδίαζε επίθεση εννέα μήνες προτού οδηγήσει το φορτηγό πάνω σε πλήθος
που βρισκόταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, τον περασμένο Δεκέμβριο, σκοτώνοντας δώδεκα ανθρώπους.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τις τοπικές Αρχές τον περασμένο Μάρτιο, με μυστικό έγγραφο, ότι ο Αμρί σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας και είχαν προτείνει την απέλασή του. Ο δράστης βρισκόταν υπό τηλεφωνική παρακολούθηση.

Όμως, η τοπική κυβέρνηση της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας είχε πει ότι δεν ήταν νομικά εφικτό να τον απελάσουν.

Τα νέα στοιχεία εγείρουν ερωτήματα σχετικά το πώς είναι δυνατόν ο Αμρί να παρέμενε στην Γερμανία και να κινείται ελεύθερα στη χώρα, παρά το ότι ήταν γνωστό ότι αποτελεί απειλή.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όταν άκουσε για την επίθεση στο Βερολίνο, αμέσως υποψιάστηκε τον Αμρί. «Η πρώτη μας αντίδραση ήταν: ας μην είναι ο Αμρί», είπε ο ίδιος σε ειδική επιτροπή στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.


Η Bild της Κυριακής δημοσίευσε στοιχεία από το μυστικό έγγραφο που είχε συντάξει ο επικεφαλής της υπηρεσίας, στο οποίο υπήρχαν με λεπτομέρειες τα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο Αμρί σχεδίαζε επίθεση.

Συγκεκριμένα, υπήρχε στοιχείο από διαδικτυακή του συνομιλία, στην οποία έγραφε σε κάποιον ότι θέλει να «παντρευτεί αδελφή» στην Γερμανία, το οποίο σύμφωνα με την έκθεση είναι γνωστός κώδικας μεταξύ των τζιχαντιστών για την επίθεση αυτοκτονίας.

Όταν ο συνομιλητής του δεν κατάλαβε τι εννοεί, εκείνος χρησιμοποίησε τον όρο «Δούγμα – Dougma», που επίσης είναι κωδικοποιημένη λέξη για την επίθεση αυτοκτονίας.

Στη έκθεση προτείνεται η απέλασή του, ωστόσο εκείνο το διάστημα το αίτημα ασύλου του προς τις γερμανικές Αρχές βρισκόταν υπό εξέταση και οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου είχε αιτηθεί, αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να τον απελάσουν.

Το αίτημά του απορρίφθηκε τελικά τον Ιούνιο, όμως ούτε τότε γινόταν να απελαθεί, επειδή δεν είχε επίσημα έγγραφα ότι είναι από την Τυνησία, παρά το ότι ήταν υπήκοος Τυνησίας.

Το απαραίτητο για την απέλασή του έγγραφο εκδόθηκε δύο μέρες μετά την επίθεση στην αγορά του Βερολίνου.

Ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, του κόμματος της Μέρκελ , είπε ότι οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρηνανίας – Βεστφαλίας απέτυχε να προστατέψει τους πολίτες, αναφέροντας ότι είναι «επικίνδυνος για όλο το λαό της Γερμανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις