Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ ποσοστού 5% του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ).
Το Ταμείο δημοσίευσε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου με αντικείμενο την πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού του ΟΤΕ, το οποίο έχει περιέλθει από τον περασμένο Νοέμβριο στο ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των ευρύτερων συμμετοχών του Δημοσίου. Η προθεσμία για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος διαρκεί μέχρι τις 10 Μαΐου, στις 17:00 (ώρα Αθήνας).
Το ελληνικό δημόσιο ελέγχει το 10% των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών του ΟΤΕ. Μετά την πώληση του 5% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ, το Δημόσιο θα ελέγχει τα δικαιώματα ψήφου για το εναπομείναν 5% των μετοχών (1% ως άμεσος κύριος και 4% μέσω του ΙΚΑ, πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ).
Σημειώνεται ότι η Deutsche Telecom, κάτοχος σήμερα του 40% του ΟΤΕ, κατέχει (με βάση τη Συμφωνία Μετόχων) δικαίωμα πρώτης προτίμησης για το 5% που παραχωρείται και έχει εκδηλώσει το, υπό προϋποθέσεις, ενδιαφέρον της για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της στον ελληνικό Οργανισμό. Σε προ μηνών επικοινωνία του Capital.gr με τον Αndreas Fuchs, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου και υπεύθυνος του τομέα Finance, Mergers and Acquisitions, είχε δηλώσει πως "η DT θα αποκτήσει επιπλέον μετοχές σε οποιοδήποτε asset, μόνο αν η συναλλαγή έχει οικονομικό νόημα και ενισχύει την αξία του ομίλου. Αυτό, φυσικά, ισχύει και για τον ΟΤΕ".