Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Θεοδωράκης: Τρεις οι μεγάλες ληστείες στην Ελλάδα, σε εξοπλιστικά, υγεία, μεγάλα έργα

«Η χώρα δεν θα φύγει μπροστά, αν δεν δώσουμε απαντήσεις για τις μεγάλες ληστείες του παρελθόντος, που δεν έχουν μόνο έναν ένοχο. Πολλές φορές υπάρχουν και διακομματικές ευθύνες», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι στην Ελλάδα «έγιναν τρεις μεγάλες ληστείες: στα εξοπλιστικά, στην υγεία και στα μεγάλα έργα».

«Επειδή το πολιτικό σύστημα έχει πρόβλημα, πρέπει να καθαρίσουμε όλη τη βρώμα του παρόντος και του παρελθόντος. Θα ασχοληθούμε και με τα σκάνδαλα του σήμερα και με του χθες. Ο,τι στοιχείο έχουμε θα το δίνουμε στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να καλύψουμε κανέναν», δήλωσε ακόμη, ενώ εξέφρασε ανησυχία για το κατά πόσον υπάρχει πραγματική διάθεση να διαλευκανθούν τέτοιου είδους υποθέσεις από τη Βουλή.

«Φοβάμαι ότι το παρελθόν της Βουλής δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση να βρεθούν απαντήσεις. Σας θυμίζω πως και ο κ. Τσοχατζόπουλος από τη Βουλή είχε αθωωθεί. Οι δικαστές έκαναν το επόμενο βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση Παπαντωνίου, υπογράμμισε πως «η έρευνα συνεχίζει δικαστικά» και ότι «ο ρόλος μου δεν είναι να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ανακριτής. Χαθήκανε κάποια λεφτά. Μιλάμε για κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια. Αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη, έχουν κι άλλες ευθύνες. Το τι ακριβώς συμβαίνει θα αποδειχθεί από την δικαστική έρευνα».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, καθώς η Βουλή ουσιαστικά καταλήγει να «προστατεύει» αντίστοιχες περιπτώσεις. «Είτε λόγω της ερμηνείας του νόμου, είτε λόγω της γραφειοκρατίας, ουσιαστικά καλύπτονται όλοι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση για το ποιος συγκάλυπτε τέτοιου είδους υποθέσεις τα τελευταία 15 χρόνια, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι μετά τις αποκαλύψεις που έκανε από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Παπαντωνίου υπήρξαν «κάποιοι βουλευτές που μου είπαν "τι ψάχνεις και τα ανακατεύεις;"» και συνέχισε λέγοντας ότι: «αυτοί είναι οι "ναι-μεν-αλλάδες" της πολιτικής που θεωρούν πώς επειδή υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Τσίπρα και την οικονομική κρίση, πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με αυτό. Αλλά πρέπει να ισχύει ακριβώς το αντίθετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις