Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Νηοψία στο Αιγαίο ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο

Με σημερινή του ανακοίνωση το τουρκικό Γενικό Επιτελείο  ΕΔ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για την επιτήρηση των
θαλασσών (OPERATION SEA GUARDIAN) προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων του Τ/ΠΝ, το οποίο επέβαινε στην Κορβέτα BEYKOZ, διενήργησε νηοψία στο εμπορικό πλοίο JOY K το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση έπλεε στο Αιγαίο (χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για την ακριβή θέση του πλοίου κατά τη διάρκεια του εντοπισμού και της νηοψίας κλπ).





Είναι προφανής ο σκοπός των Τούρκων να παρουσιάσουν την εικόνα ότι ελέγχουν το Αιγαίο, αλλά προξενεί απορία το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ έδωσε  εντολή σε πλοίο του τουρκικού ΠΝ να διενεργήσει νηοψία στο Αιγαίο, το οποίο ανήκει, σε μεγάλο ποσοστό, στη δικαιοδοσία των ελληνικών αρχών (ΠΝ και ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ.)
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης καθώς και οι φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις