Σύμφωνα με το Travel + Leisure, υπάρχουν τρεις παράγοντες που συντελούν στην κακή γεύση του καφέ στα αεροπλάνα: το νερό, η διαδικασία παρασκευής και οι γευστικοί μας κάλυκες.
Πρώτον, το νερό που χρησιμοποιείται για τον καφέ βρίσκεται στις δεξαμενές για πολύ καιρό, που σημαίνει πως δεν είναι και το πλέον φρέσκο (ή καθαρό) νερό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με το site.
Δεύτερον, η διαδικασία παρασκευής είναι άλλη μια παγίδα, καθώς στα 35.000 πόδια πάνω από τη γη, το νερό βράζει σε πολύ πιο χαμηλή θερμοκρασία. Ο Andrew Hetzel, ειδικός σύμβουλος ποιότητας και εμπορίου καφέ, εξηγεί πως αυτό διαταράσσει τη διαδικασία εξαγωγής έτσι ώστε μόνο κάποια από τα στερεά κομμάτια του καφέ καταφέρνουν να διαλυθούν.
Τρίτον, η αντίληψη της γεύσης μας αλλάζει κατά περίπου 30% όταν πετάμε, χάρη στην πίεση της καμπίνας, την ξηρότητα του αέρα και το υψόμετρο. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν ο καφές σας στο αεροπλάνο είναι πολύ πικρός, οι ειδικοί συστήνουν να ρίξετε λίγο αλάτι μέσα, το οποίο θα του δώσει λίγο καλύτερη γεύση.
Πηγή: perierga.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), Kash Patel, δήλωσε στο “The Joe Rogan Experience” την Παρασκευή ότι το FB...
-
Κεφάλαιο 1: Η Γνωριμία Ο Αντώνης έμενε στον ίδιο όροφο με τη Λένα. Ήταν γείτονες για χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχαν μιλήσει περισσότερο από έν...
-
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Πρόλογος : Το παρακάτω κείμενο ακροβατεί ανάμεσα στις δυσοίωνες προβολές του Τζορτζ Όργουελ και του Αλντους Χάξλεϋ,
-
Όπως κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, τα ράφια των καταστημάτων μας κατακλύσουν με μια πληθώρα καλοκαιρινών παπουτσιών για κάθε γούστο – από άπ...
-
Πώς να αφαιρέσετε για πάντα μυρμήγκια, ακάρεα και κατσαρίδες στο σπίτι με το κόλπο της οδοντόκρεμας: είναι η πιο ισχυρή και εφαρμόζεται κά...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου