Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Δύο αδέλφια επικεφαλής εθελοντών στο Ειρηνοδικείο για να σταματήσουν πλειστηριασμούς

Του Αρη Παπαδόπουλου.
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τα δύο αδέλφια που κάθε Τετάρτη εμφανίζονται επικεφαλής εθελοντών στο Ειρηνοδικείο για να σταματήσουν πλειστηριασμούς κατά
άνεργων και αδύναμων Ελλήνων, ενώ δραστηριοποιούνται και σε μία σειρά άλλων εθελοντικών δράσεων παρουσίασε το «Αssociated Press».
Το δημοσίευμα αφορούσε τον οφθαλμίατρο Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον οικονομολόγο Ηλία Παπαδόπουλο, τα δύο αδέλφια που κάθε Τετάρτη, όπως γράφει το διεθνές πρακτορείο, κάνουν ένα διάλειμμα από τη καθημερινότητά τους και «μάχονται» την κυβέρνηση.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» ήρθε σε επαφή με τον κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο για να τον ρωτήσει αν όντως το δημοσίευμα τους εξέφραζε, στα όσα είχαν λεχθεί. «Πράγματι ήταν, αποδόθηκαν όλα πιστά» μας είπε, αλλά κυρίως για να διευκρινίσουμε και ορισμένες λεπτομέρειες που για όσους ζούμε στην Ελλάδα είναι σημαντικές να γνωρίζουμε.
AP Photo/Thanassis Stavrakis.
Οπως ανέφερε το «ΑΡ», τα δύο αδέλφια πάνε κάθε Τετάρτη στο δικαστήριο, καθώς είναι ημέρα που γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων από ιδιοκτήτες που έχουν πτωχεύσει, γεγονός που αποτελεί τον τραγικό επίλογο σε μία χώρα, όπου κυβέρνηση και πολίτες είναι καταχρεωμένοι.
Οι πλειστηριασμοί επιτηρούνται από συμβολαιογράφο, ο οποίος μία ώρα την εβδομάδα υφίσταται την παρενόχληση ενός πλήθους διαμαρτυρομένων.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας τις Τετάρτες τα δύο αδέλφια μαζί με περίπου 30 άτομα συγκεντρώνονται με άσχημες διαθέσεις γύρω από το τραπέζι του συμβολαιογράφου φωνάζοντας συνθήματα και «έξω οι γύπες». Ενίοτε αγριεύει η κατάσταση με τους διαδηλωτές να πηδάνε στα έδρανα των δικαστών.
Οπως σημείωσε το «ΑΡ», τα δύο αδέλφια έχουν δημιουργήσει ένα πανεθνικό κίνημα διαδηλωτών που αποπειράται να σταματάει τους πλειστηριασμούς.
Οπως όμως εξηγεί στον «Ε.Κ.» ο γιατρός Λεωνίδας Παπαδόπουλος, γίνονται πολλοί πλειστηριασμοί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα, κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να επέμβουμε, όπως είναι φυσικό.
Μας είπε ακόμη, πως δεν προσπαθούν μόνο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά για κάθε λαϊκή περιουσία, την οποία το κίνημά τους επιλέγει με βάσει κάποια αξιακά κριτήρια.
AP Photo/Thanassis Stavrakis.
Ερωτηθείς για την είδηση ότι χθες Τετάρτη, που δημοσιεύτηκε και το προφίλ των δύο αδερφών στο «ΑΡ», θα γίνονταν πλειστηριασμοί για υποθέσεις άνω των 400.00 ευρώ, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος τόνισε ότι ήταν μία απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου από την προηγούμενη εβδομάδα.
«Ωστόσο, να υπενθυμίσω ότι από τον περασμένο Οκτώβριο και για κάθε Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι έκαναν αποχή. Αυτό όμως στην πραγματικότητα δεν συνέβαινε, επειδή έπαιρναν ειδική άδεια και πραγματοποιούσαν πλειστηριασμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τους εμπιστευόμαστε όταν λένε ότι εκπλειστηριάζονται ακίνητα για χρέη άνω των 400.000 ευρώ. Ετσι είδαμε την περασμένη βδομάδα να βγαίνουν σπίτια, αποθήκες, διαμερίσματα και για χρέη κάτω των 400.000. Σήμερα ανασυντάχτηκαν και δεν έκαναν κανένα πλειστηριασμό» όμως.
Ερωτηθείς επίσης αν ευσταθεί ότι γίνονται χιλιάδες κατασχέσεις και αν το Δημόσιο πρωτοστατεί στους πλειστηριασμούς, ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος μας είπε ότι όντως γίνονται χιλιάδες κατασχέσεις, και ότι πολλές από αυτές φτάνουν γρηγορότερα από ό,τι συνηθιζόταν στο στάδιο του πλειστηριασμού. Πάντως, είπε ότι «οι περισσότεροι πλειστηριασμοί γίνονται από τράπεζες και ιδιώτες, όχι από το Κράτος. Το Δημόσιο αποφεύγει μαζικούς πλειστηριασμούς αλλά προβαίνει σε χιλιάδες κατασχέσεις. Αφήνει έτσι το έννομο συμφέρον να προχωρήσει αργότερα σε πλειστηριασμούς…».
Ο κ. Παπαδόπουλος μας είπε ακόμη, ότι το κίνημα αυτό είναι συνέχεια κατά κάποιο τρόπο του πρώτου «Δεν Πληρώνω» που είχε θεριέψει για τα διόδια, αφού όσοι συμμετέχουν ήταν και μέλη του «Δεν Πληρώνω», πολλοί από τους οποίους τώρα αντιμετωπίζουν δίκες επειδή δεν πλήρωναν τότε.
AP Photo/Thanassis Stavrakis.
Να σημειώσουμε ότι τα δύο αδέλφια και όσοι τους ακολουθούν κάνουν κι άλλες παρεμβάσεις. Οπως συμβαίνει με τις κομμένες παροχές του ηλεκτρικού ρεύματος που το επανασυνδέουν σε άνεργους και άλλους οικονομικά αδύναμους πολίτες και βοηθούν σε διακανονισμούς χρεών ως προς τη ΔΕΗ αλλά και εξωδίκων σε χρεωμένους συμπολίτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις