Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Εξελίξεις για το Sukhoi T-50 PAK-FA

Σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia, το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς Sukhoi T-50 PAK-FA αποκτά χαρακτηριστικά οπλικού συστήματος πολλαπλών ρόλων.

Η αιτία γι αυτήν την ανακοίνωση είναι οι επιτυχείς δοκιμές ενσωμάτωσης του πυραύλου αέρος-επιφανείας Kh-35UE.
Το βλήμα θα φέρεται σε εξωτερικό πυλώνα του αεροσκάφους, αφού οι διαστάσεις του, δεν επιτρέπουν την εσωτερική αποθήκευση στην αποθήκη οπλισμού του αεροσκάφους. Αυτό φυσικά, θα επιφέρει αυξημένο ίχνος ραντάρ (RCS) για τον φορέα T-50 PAK-FA αλλά προφανώς, τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα και η εξαγωγική εμπορική πορεία του πακέτου, υπερισχύουν της αναπόφευκτης μείωσης των χαρακτηριστικών stealth του αεροσκάφους. Το βλήμα X-35UE θα μπορεί να αφεθεί από αεροσκάφη, πλοία, ελικόπτερα και πυραυλικά συστήματα επάκτιας άμυνας. Διαθέτει νέα μηχανή με μικρότερη κατανάλωση, αναδιπλούμενα φτερά και ζυγίζει 550 kg. Από αυτά τα 145 κιλά, αντιπροσώπευαν την κεφαλή ενώ το βεληνεκές πλησιάζει τα 260 χιλιόμετρα. Η καθοδήγηση του πυραύλου προς τον στόχο γίνεται τόσο με ενεργό όσο και με παθητικό σύστημα. Έτσι μπορεί να ανιχνεύσει τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές (ραντάρ, συστήματα παρεμβολών) ενός εχθρικού πλοίου και να «κλειδώσει» τον στόχο, κατευθυνόμενο παθητικά προς αυτόν.
Επίσης, φαίνεται να προχωρούν οι εργασίες τελικής εξέλιξης του νέου κινητήρα που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο Saturn AL-41F1 με την πρώτη πτήση να αναμένεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Οι αμυντικοί αναλυτές τονίζουν την ρωσική επιθυμία το T-50 PAK-FA να αποκτήσει κινηματικές επιδόσεις αντάξιες του Lockheed Martin F-22 Raptor με έναν νέο κινητήρα, που πληροφορίες φέρουν να έχει ξηρή ώση 24,054lbs  και ώση 39,566lbs με χρήση μετάκαυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις