Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Εκλογές το ‘19 και... βλέπουμε!

Μπαίνουμε από τον Σεπτέμβριο σε προεκλογική χρονιά; 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων κυβερνητικών στελεχών, μπορεί το φθινόπωρο του ‘18 να έχουμε εκλογές.


Θεωρούν ότι, τελειώνοντας το πρόγραμμα τον Αύγουστο του ‘18, θα έχει την ευκαιρία ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές, με αφήγημα του τύπου, «έβγαλα την χώρα από το μνημόνιο, μπαίνουμε σε καθεστώς επιτήρησης του τύπου που όλες οι χώρες της ευρωζώνης ακολουθούν, έχουμε κάνει το τάδε, το δείνα κλπ, κλπ, άρα ψηφίστε μας για να μην έρθει ο Μητσοτάκης και...μαύρο φίδι που σας έφαγε!».

Τρίχες κατσαρές.

Ο Τσίπρας, δεν έχει κανένα λόγο να παίξει στα… ζάρια το Μαξίμου, ένα χρόνο πριν στρωθεί θεσμικά η… κουβέρτα. 

Δεν δίνω ούτε 10% πιθανότητες να συμβεί αυτό (εκτός αν τσιμπήσει καμιά μύγα τον Καμμένο, ή δυο-τρεις βουλευτές του, που το θεωρώ απίθανο).

Το αντίθετο. Ο Τσίπρας θα κάνει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας, για διάφορους λόγους, τους οποίους παραθέτω χωρίς πολλές πολλές φιοριτούρες και αναλύσεις.

- Γιατί η εξάντληση της τετραετίας συνιστά ένα αφήγημα από μόνο του.

- Γιατί πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές που -σε κάποιο βαθμό- αντισταθμίζουν τις κατραπακιές που δέχτηκαν στην τσέπη τους χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την φορολογία και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

- Γιατί πρέπει να προχωρήσουν οι επενδύσεις που αποφέρουν έσοδα, θέσεις εργασίας, κλπ.

- Γιατί η πολιτική σταθερότητα στην χώρα με τις κατάλληλες συμμαχίες και κινήσεις, την ώρα που γίνεται το «έλα να δεις» σε γειτονικά κράτη, δημιουργεί έτσι και αλλιώς καλύτερες προοπτικές στην οικονομία.

- Γιατί βλέπει ότι η ΝΔ, αντί να προσπαθεί να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, κατεβάζει ό,τι κατέβει η κούτρα της, για τον Στάλιν, το Γράμμο και το Βίτσι, τα γκούλαγκ, την ΚΝΕ που κρύβει μέσα του ο Τσίπρας και ό,τι του φανεί του λωλο-Στεφανή και τρέχει να τα μαζέψει ο Κυριάκος, αφού πρώτα τους έχει αφήσει στα πάνελ καμιά βδομάδα.

- Γιατί, στο τέλος-τέλος, αν ξέρει ο Τσίπρας ότι θα έρθει δεύτερος -όπως το παίζουν ως σιγουράκι ορισμένοι αναλυτές- γιατί τέτοια πρεμούρα να αφήσει ένα χρόνο πριν το Μαξίμου για να πάει στο γραφείο της Κουμουνδούρου; Ούτε πιο άνετο είναι, ούτε καλύτερο πάρκο από αυτό του Εθνικού Κήπου έχει.

Έχουμε δρόμο λοιπόν ακόμα. Δυο χρόνια στην πολιτική είναι πολύς χρόνος, αλλά και... αύριο. Εξαρτάται από ποια σκοπιά και από τι ζόρια τραβάει κάποιος.

Κρατήστε το σημείωμα, για να μην σας το στέλνω στις διακοπές σας το καλοκαίρι του ‘19!

Ωραία εεεε;;;
ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις