Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Με “γκρίζες ζώνες” ξεκινά η διαπραγμάτευση - Η ατζέντα των συναντήσεων και τα “αγκάθια”.

Στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών. Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για την 3η αξιολόγηση. Η ατζέντα των συναντήσεων και τα “αγκάθια”.

Στο “μικροσκόπιο” των δανειστών μπαίνει ξανά από σήμερα η ελληνική οικονομία, καθώς αρχίζει και επίσημα η διαδικασία της
τρίτης αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο των επαφών της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, θα έχει διαδοχικές επαφές (15:00 και 17:30) για τη δημοσιονομική πολιτική.

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση ξεκινάει αλλά τα “αγκάθια”, παραμένουν πολλά και στην κορυφή είναι τα “κόκκινα” δάνεια, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τα “φέσια” του Δημοσίου, η κινητικότητα, το ζήτημα της ΔΕΗ και η πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες, καθώς και το και το “ξεμπλοκάρισμα” της επένδυσης στο Ελληνικό και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

“Φωτιές” έχει ανάψει επίσης το κοινωνικό μέρισμα του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (1.000 € σε ένα εκ. πολίτες) και αν υπάρχουν τα περιθώρια στον προϋπολογισμό για την καταβολή του πριν από τα Χριστούγεννα.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών διαμηνύουν, πάντως, πως δεν κινδυνεύει η εκταμίευση της επόμενης υποδόσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις