Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Για πρώτη φορά μεταπολεμικά οργανώνονται τάγματα δεξιών στους δρόμους της Ευρώπης

Του Άρη Δημόπουλου
Σε άλλη μία επιβεβαίωση του el.gr, η επέλαση της πραγματικής δεξιάς στην Ευρώπη δεν γνωρίζει σύνορα και πλέον μετράει όλο και περισσότερα μέλη.
Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, αρχής γενομένης από τη Γερμανία, ομάδες που προέρχονται από χώρους πολιτικά προσκείμενους στην ακροδεξιά, οργανώνονται ήδη με σκοπό την «επάνοδό» τους στους δρόμους της Ευρώπης.
Δεν πρόκειται για ένα απλό «πυροτέχνημα», αλλά για την απαρχή μεγάλων δεξιών κινημάτων που θα θυμίζουν ένοπλα τάγματα εφόδου.
Μάλιστα με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Focus χαρακτηρίζει ως υπαρκτό για πρώτη φορά τον κίνδυνο δημιουργίας πολυπληθών ένοπλων ομάδων που ήδη μετρούν χιλιάδες μέλη σε διάφορα κρατίδια της Γερμανίας.
Ο λόγος για το εθνικιστικό κίνημα της Γερμανίας Reichsbuerger , που έχει φθάσει σε σχεδόν 16.000 (εγγεγραμμένα) μέλη και προετοιμάζονται για την «Ημέρα Χ».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο  BfV, ο αρμόδιος οργανισμός για την παρακολούθηση των εξτρεμιστικών ομάδων που απειλούν την έννομη τάξη, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των μελών του Reichsbuerger (Πολίτες του Ράιχ στα γερμανικά) είχε αυξηθεί στις 15.600 τον Ιανουάριο , σημειώνοντας δραματική αύξηση άνω του 50% εντός ενός έτους.
Φυσικά και υπάρχουν κι άλλες εθνικιστικές ομάδες που ήδη συγκροτούν μέλη για τους λεγόμενους «αγώνες των δρόμων», ωστόσο αυτή είναι η πολυπληθέστερη στην Γερμανία, με έναν πυρήνα που αναμένεται τους επόμενους μήνες να ξεπεράσει τα 20.000 ετοιμοπόλεμα μέλη.
Όλοι τους ετοιμάζονται για την «Ημέρα Χ», που κατά πολλούς συμβολίζει την μέρα ξεσηκωμού κατά των δυνάμεων του «δημοκρατικού τόξου» στη Γερμανία.
Το Focus επισημαίνει πως η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι τυχόν δείχνει, καθώς αυτές οι εθνικιστικές ομάδες, όχι μόνο έχουν διασυνδέσεις με νεοναζιστικούς κύκλους, αλλά και κινούνται υπογείως, προειτοιμαζόμενοι για την «μεγάλη επιστροφή».
Καταλαβαίνει κανείς πως σε μία χώρα ακυβέρνητη επί πολλούς μήνες σαν τη Γερμανία, που ορδές μουσουλμάνων μεταναστών συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτες γκετοποιώντας ολόκληρες πόλεις, είναι φυσικό και επόμενο τέτοιου είδους κινήματα να γιγαντώνουν ακόμη και στους δρόμους της χώρας.
Μένει μόνο να δούμε πόσο ικανά είναι αυτά του είδους τα κινήματα να επιφέρουν «κοσμοϊστορικές» αλλαγές στην καρδιά της Ευρώπης. Η επέλαση της πραγματικής δεξιάς εξάλλου βρίσκεται ακόμη στα σπάργανά της στην γηραιά ήπειρο…
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις