Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον – Και το Ιράν θέλει μερίδιο της Συρίας, όπως πήρε η Ρωσία

Δεν υπάρχουν καλές και κακές μεγάλες δυνάμεις.
Υπάρχουν αδύναμες χώρες που υπόκεινται και υφίστανται τις πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων.

Όλες οι μεγάλες δυνάμεις συμπεριφέρονται κατά βάσιν με τον ίδιο τρόπο.
Ιδού η απόδειξη:
Ο στρατηγός Yahya Rahim Safevi, Ανώτατος Στρατιωτικός Σύμβουλος του ηγέτη του Ιράν, Ali Hamaney, τονίζοντας τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ρωσία με τη Συρία, δήλωσε ότι και το Ιράν, που υποστήριξε ενεργά τον Άσαντ, δικαιούται μερίδιο από τη Συρία.
Με βάση δημοσίευμα του ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ, που στηρίζεται σε είδηση του ιρανικού ιστοτόπου Asriran, ο Σαφεβί, μιλώντας σε κόνφερανς στην Τεχεράνη, είπε τα εξής:
»Το Ιράν έχει ξοδέψει πολλά, όλα αυτά τα χρόνια που βοηθά τη Συρία και πρέπει να πάρει ως αντίκρυσμα μερίδιο από τα αποθέματα της Συρίας σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και φωσφορικά μέταλλα, όπως έκαναν οι Ρώσοι.
Η Ρωσία έχει υπογράψει συμφωνία 49 ετών με τη Συρία και εξασφάλισαν στρατιωτικές βάσεις και άλλα πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα. Το Ιράν πρέπει να συνάψει πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες με την κυβέρνηση της Συρίας, που να διαχέονται σε βάθος χρόνου. Έτσι θα γίνει απόσβεση των χρημάτων που ξόδεψε τόσα χρόνια υποστηρίζοντας τη  Συρία. Τη στιγμή αυτή το Ιράν εξάγει τα αποθέματα φωσφορικών μετάλλων της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις