Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Σύγκρουση που σκότωσε 10 ναυτικούς της Αμερικής που προκλήθηκαν από λάθος ελιγμούς του πολεμικού πλοίου

Μια ξαφνική στροφή από ένα αμερικανικό πλοίο οδήγησε σε σύγκρουση με ένα εμπορικό πλοίο που σκότωσε 10 αμερικανικούς ναυτικούς, κατέληξε η έρευνα των αρχών της Σιγκαπούρης.

Το περιστατικό στις 21 Αυγούστου ήταν μία από τις πολλές συγκρούσεις πέρυσι, οι οποίες αλλοίωσαν τη φήμη του Ναυτικού των ΗΠΑ. Το πλοίο με καθοδηγούμενους πυραύλους USS 'John S McCain (DDG-56) συγκρούστηκε με ένα εμπορικό σκάφος με σημαία Λιβερίας στο Στενό της Σιγκαπούρης.
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Γραφείο Διερεύνησης Ασφάλειας των Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών της Σιγκαπούρης (TSIB), δήλωσε ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «ξαφνικά στράφηκε προς τα αριστερά στην πορεία του [εμπορικού πλοίου, Alnic MC] σειρά σφαλμάτων που έλαβαν χώρα μετά τη μεταφορά των ελέγχων πρόωσης. 


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)


Η εσωτερική έκθεση του αμερικανικού ναυτικού τον περασμένο Νοέμβριο έφτασε σε παρόμοια συμπεράσματα, κατηγορώντας το περιστατικό για πιθανά σφάλματα πλοήγησης που έγιναν από το πλήρωμα του πλοίου.

Το περιστατικό που συνέβη κοντά στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Αύγουστο συνέβη μόλις δύο μήνες μετά από μια παρόμοια σύγκρουση που αφορούσε το αδελφό πλοίο του, USS 'Fitzgerald,' κοντά στην ιαπωνική πρωτεύουσα Τόκιο. Στις 17 Ιουνίου, συγκρούστηκε με έναν μεταφορέα εμπορευματοκιβωτίων, με αποτέλεσμα το θάνατο επτά ναυτικών. Η υπόθεση αυτή κατηγορήθηκε επίσης για τις κατασχέσεις της ομάδας γέφυρας του πολεμικού πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις