Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Όχι στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων!

Παναγιώτης  Λαφαζάνης: Όχι στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων!

Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σταθάκης – υπόλογοι απιστίας, παράβασης καθήκοντος και εθνικής προδοσίας.

Ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης στη Μεγαλόπολη στη συγκέντρωση ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων.


Παν. Λαφαζάνης: Το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων θα επιφέρει ένα σχεδόν θανατηφόρο πλήγμα στην περιοχή και στους εργαζόμενους. Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σταθάκης – υπόλογοι απιστίας, παράβασης καθήκοντος και εθνικής προδοσίας.
Ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης, ο Διονύσης Φλαμιάτος  και ο Θανάσης Πετράκος, παρευρέθηκαν εχθές σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας ενάντια στο ξεπούλημα των δύο λιγνιτικών μονάδων της περιοχής.
Ο Παν. Λαφαζάνης στο χαιρετισμό του στην συγκέντρωση, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το ξεπούλημα των δύο στρατηγικών λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Μεγαλόπολης θα επιφέρει ένα, σχεδόν, θανατηφόρο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους στα ορυχεία και στις εργοστασιακές μονάδες.
Οι Αλ. Τσίπρας, Ευκλ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης είναι υπόλογοι απιστίας, παράβασης καθήκοντος και εθνικής προδοσίας. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσαν δεν πουλάνε μόνο τέσσερις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, αλλά τεμαχίζουν και ξεπουλάνε όλη την ΔΕΗ και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις στο σύνολο της επιχείρησης.
Η εκποίηση της ΔΕΗ συνιστά την κορύφωση της τραγωδίας. Η κυβέρνηση ξεπουλάει ταυτόχρονα τον ΔΕΣΦΑ, την ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ, ενώ έχει ξεπουλήσει και τον ΑΔΜΗΕ.
Με δυο λόγια ξεπουλιέται όλη η εθνική δημόσια ενεργειακή βάση της χώρας, ο πλέον κρίσιμος τομέας για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά και για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Όλη η ενεργειακή βάση της Ελλάδας παραδίδεται κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ξένα πολυεθνικά κέντρα.
Με την ενέργεια, όμως, σε ξένα χέρια η Ελλάδα μεταβάλλεται σε ανοχύρωτη χώρα και σε ενεργειακή αποικία ξένων συμφερόντων.
Το εθνικό αυτό έγκλημα δεν πρέπει να ψηφιστεί στην εξωνημένη Βουλή και αν ψηφιστεί δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Θα ακυρωθεί από τους αγώνες και την ψήφο του ελληνικού λαού.
Η ΛΑ.Ε δεσμεύεται ότι με την στήριξη των πολιτών θα ακυρώσει το εθνικό αυτό ανοσιούργημα».


 Δείτε το βίντεο από το χαιρετισμό του Παν. Λαφαζάνη


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις