Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Σχολιασμός από τον υπουργό Ε.Ε. στην ανακοίνωση των ηγετών των χωρών μελών της Ε.Ε.
Ο υπουργός Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ , είπε ότι είναι λάθος στο θέμα των Βαλκανίων,
Τουρκία και Ε.Ε. να είναι σε αντίθετα στρατόπεδα.  Είπε πως ¨Όποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια πρέπει να βλέπει την Τουρκία ως τον πιο στενό του εταίρο¨.
Ο υπουργός Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ , σχολίασε στα σόσιαλ μίντια τις δηλώσεις των ηγετών της Ε.Ε. Ο Τσελίκ έγραψε ¨Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας δήλωσε πως «Οι προκλήσεις και η επιθετικότητα δεν είναι ένδειξη δύναμης». Αυτήν την κουβέντα πρέπει να την ακούσει ο υπουργός Αμύνης του, να την αποστηθίσει και να την επαναλαμβάνει καθημερινά¨.
Ο Τσελίκ είπε πως ο υπεύθυνος για θέματα Ε.Ε. Αυστριακός υπουργός Γκερνότ Μπλούεμελ δήλωσε πως ¨Πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκία με την Ε.Ε.¨και πως ¨Αυτή δεν είναι μια νέα κουβέντα, όλοι οι ρατσιστές στην Ε.Ε., οι ακροδεξιοί εχθροί της Ε.Ε., οι εχθροί των μεταναστών και του Ισλάμ, κάθε μέρα αυτό λένε¨.
«Ο Τσελίκ είπε πως ¨Ο Μακρόν δήλωσε πως  «Δεν θέλω τα Βαλκάνια να στρέφουν το πρόσωπο τους στην Τουρκία ή στην Ρωσία». Αυτή η δήλωση σημαίνει πως δεν ξέρει ιστορία και επιμένει να μην βγάζει συμπεράσματα. Η Τουρκία στα Βαλκάνια πάντα υποστήριζε ως προοπτική την σταθερότητα και την ειρήνη. Είναι λάθος στο θέμα των Βαλκανίων, Τουρκία και Ε.Ε. να είναι σε αντίθετα στρατόπεδα.  ¨Όποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια πρέπει να βλέπει την Τουρκία ως τον πιο στενό του εταίρο. Αντίθετη προσέγγιση θα συνιστά  μυωπική στάση. Στο θέμα των Βαλκανίων τοποθετώντας την Τουρκία στην απέναντι πλευρά, θα αποτελεί απώλεια για την Ε.Ε. Η Τουρκία είναι παίχτης κλειδί για την σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια. Η Ε.Ε. πρέπει να βλέπει την Τουρκία ως εταίρο τη στα Βαλκάνια. Για μια Ε.Ε. που βλέπει την Τουρκία ως ανταγωνιστή, τα Βαλκάνια θα είναι ένα κρύο ντους.¨
  https://www.sondakika.com/haber/haber-ab-bakani-celik-ten-ab-ulkelerinin-liderlerinin-10765469/
http://tourkikanea.gr/2018/04/omercelik-4/
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις