Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

video - Έρχεται χτύπημα στο Ιράν! Ο Νετανιάχου κάνει δηλώσεις από το υπουργείο Άμυνας τώρα!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζταμιν Νετανιάχου κάνει αυτή την ώρα δηλώσεις από το υπουργείο Άμυνας και παρουσιάζει
στοιχεία που όπως λέει αποδεικνύουν ότι το Ιράν λέει ψέμματα για το πυρηνικό του πρόγραμμα!

Δείτε τις δηλώσεις.

Το Ιράν έχει την τεχνική ικανότητα να παράγει ουράνιο υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από εκείνον που μπορούσε να παράγει πριν από την επίτευξη της πολυεθνικής πυρηνικής συμφωνίας για την περικοπή του πυρηνικού προγράμματός του, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει προθεσμία έως τις 12 Μαΐου στους Ευρωπαίους συνυπογράφοντες τη συμφωνία προκειμένου να «διορθώσουν τα τρομερά μειονεκτήματα» της συμφωνίας, σε διαφορετική περίπτωση θα αρνηθεί να παρατείνει την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Ο Σαλεχί προειδοποίησε τον Τραμπ να μην προσχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. «Το Ιράν δεν μπλοφάρει… Από τεχνική άποψη, είμαστε πλήρως έτοιμοι να παράγουμε ουράνιο υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από εκείνο που παρήγαμε πριν από την επίτευξη της συμφωνίας… Ελπίζω πως ο Τραμπ θα λογικευθεί και θα παραμείνει στη συμφωνία».
Βάσει της συμφωνίας, που οδήγησε στην άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων το 2016, ο βαθμός εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν πρέπει παραμείνει γύρω στο 3.6%.
Το Ιράν σταμάτησε να παράγει εμπλουτισμένο ουράνιο 20% και εγκατέλειψε το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων του στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα και τη Ρωσία.




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις