Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Εχει κάτι παρόμοιο η Δύση; Εντοπίστηκε το όπλο ειδικών επιχειρήσεων της Μόσχας- Τι μεταφέρει

Για πρώτη φορά έρχονται στην δημοσιότητα εικόνες από τον μυστικό εξοπλισμό του ρωσικού υποβρυχίου BS-64 Подмосковье (Podmoskovye = ‘Moscow Oblast’) τύπου Project 09787 ή DELTA-IV.

Το μόνο σίγουρο ήταν πως μετά τη αφαίρεση του τμήματος εκτόξευσης των διηπειρωτικών πυραύλων το υποβρύχιο έγινε φορέας του τμήματος «κατασκοπίας» και εκτέλεσης ειδικών αποστολών του ρωσικού ναυτικού.Οπως είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ήδη από
πέρυσι, ο εκσυγχρονισμός του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου βαλλιστικών πυραύλων BS-64 Подмосковье oλοκληρώθηκε και πλέον μετατράπηκε σε υποβρύχιο ειδικών επιχειρήσεων. Κανείς όμως μέχρι τώρα δεν είχε δει ούτε μια φωτογραφία και μόνο «εικασίες» υπήρχαν.
Ετσι οι φωτογραφίες δείχνουν το υποβρύχιο να είναι φορέας μιας μετατροπής του μυστικού μέχρι τώρα βαθυσκάφους Project 18270 Bester.
Το «Bester» έχει σχεδιαστεί να διασώζει πληρώματα από βάθος 730 μέτρων. Μπορεί να μεταφέρει στην επιφάνεια μέχρι 22 ναύτες.
Το 2016 το Bester-1 παραδόθηκε στον Στόλο του Ειρηνικού για το μόνιμο «σπίτι» του, το όχημα διάσωσης Igor Belousov.
Ομως αυτό που φέρει το υποβρύχιο BS-64 Podmoskovye φέρεται να είναι μια ειδική μετατροπή για μυστικές επιχειρήσεις που δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν ποτέ δημόσια. Δεν πρόκειται φυσικά για επιχειρήσεις διάσωσης.
Το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο αποδόθηκε για στον Βόρειο Στόλο στις 22 Οκτωβρίου 2016 στην διοίκηση της 29ης ανεξάρτητης ταξιαρχίας υποβρυχίων που είναι υπεύθυνη για τα mini-υποβρύχια εκτέλεσης ειδικών αποστολών με την χρήση καταδρομέων ή αισθητήρων και τομέα την Αρκτική και τον Βόρειο Πόλο κάτω από τη διοίκηση GUGI (Διοίκηση για την έρευνα σε μεγάλο βάθος θάλασσας).
Έτσι το Podmoskovye ανέλαβε καθήκοντα μητρικού σκάφους -όπως είχε γίνει γνωστό τότε- για το μινι-υποβρύχιο Project 10831 LOSHARIK αλλά και του πυρηνικού σταθμού επί της ράχης για ανεξάρτητη παροχή ενέργειας ‘SHELF’.
Υπάρχουν διάφορες θύρες που δεν είχαν εξηγηθεί ακόμα…Τα μικρά μη επανδρωμένα υποβρύχια που επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν είναι τύπων «Kashalot», «Halibut» και Clavesin-2″.
Από τον οπλισμό έχουν διατήρησε μόνο 4 τορπιλοσωλήνες καθώς και το φορητό σύστημα αεράμυνας για αυτοπροστασία.
Οι εργασίες για το BS-64 ξεκίνησαν στα ναυπηγεία Star στο Severodvinsk το 1999 και ολοκληρώθηκα ντο 2012 με κυριότερη μετατροπή την αφαίρεση του διαμερίσματος μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων (16 x R-29RMU Sineva (SS-N-23A SKIFF) των 4 ανεξάρτητων κεφαλών σκόπευσης (MIRVs) και την προσθήκη μια νέας ράχης που προσθέτει ακόμα 7 μέτρα σε μήκος φτάνοντας το συνολικό μήκος του υποβρυχίου στα 174μ.
Επιπλέον ένα μέρος ειδικών συστημάτων και εξοπλισμού από το BS-411 Orenburg εγκαταστάθηκε στο BS-64 μαζί με μη επανδρωμένο όχημα «Clavesin-2».
Η αποκλειστική φωτογραφία του νέου εξοπλισμού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «VKontakte» από ένα ναύτη του Βόρειου Στόλου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Το Portal Convert Shores επέστησε την προσοχή στην κατασκευή ενός λευκού χρώματος οχήματος βαθέων υδάτων του υποβρυχίου , το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στο κατάστρωμα του υποβρυχίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο σχεδιασμός αντιστοιχεί στο σχέδιο 18270 «Bester», που αφορά υποβρύχιο όχημα διάσωσης βαθέων υδάτων, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξερεύνηση του θαλάσσιου βυθού αλλά και για άλλες αποστολές όπως δολιοφθορές επί εχθρικών υποβρυχίων
Ένα βαθυσκάφος σε περίπτωση ας πούμε πολεμικών επιχειρήσεων δύναται να αναλάβει πολλαπλές αποστολές κατά υποβρυχίων στόχων.
Αναφέρεται επίσης ότι αυτός ο εξοπλισμός είναι παρόμοιος με μια εφεύρεση κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2016.
Τον Μάιο 2018, αναφέρθηκε ότι το ο εξοπλισμός εκσυγχρονίστηκε και θα περιλαμβάνει τις τελευταίες εκδόσεις μη επανδρωμένων ρομποτικών συστημάτων «klavesin- 2».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν θέλει πλήρη υποβρύχια κυριαρχία για την χώρα του στα βάθη των Ωκεανών και των θαλασσών ανά τον κόσμο, με την ναυπήγηση υποβρυχίω με εξαιρετικά ασυνήθιστα «πλεονεκτήματα» σε όλους τους τομείς
Σε συνδυασμό με την κατασκευή του υποβρύχιου μη επανδρωμένου οχήματος STΑTUS-6 που θα διαθέτει πυρηνική κεφαλή και θα στοχοποιεί εγκαταστάσεις κοντά στις ακτές, το πλάνο είναι προφανές για την Μόσχα.
Η ηγεσία του Ρωσικού Ναυτικού ακολουθεί την παλαιά πολιτική επίδειξης ισχύος του Σοβιετικού Ναυτικού σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη αμφισβητώντας την πρωτοκαθεδρία του Αμερικανικού Ναυτικού μετά από δύο δεκαετίες.


Το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό αν και ευρίσκεται σε φάση μεταμόρφωσης και αναβάθμισης παραμένει άκρως επικίνδυνο για το ΝΑΤΟ, ενώ νατοϊκοί επιτελείς εκτιμούν ότι εάν περατώσει τα περισσότερα προγράμματα του, θα καταστεί πραγματικά πάρα μα πάρα πολύ επίφοβο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις