Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Πλημμέλημα να χτυπάς Έλληνες στη Μυτιλήνη και με απόφαση Εισαγγελέα

Σε πλημμελήματα μετατράπηκαν τα κακουργήματα που αποδίδονταν σε ομάδα έξι ατόμων από την Εισαγγελία Μυτιλήνης για την επίθεση σε τέσσερις νεαρούς
οι οποίοι ζωγράφιζαν μία μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία.
Συγκεκριμένα, ελεύθεροι, παρά τις
βαριές κατηγορίες, αφέθηκαν οι έξι συλληφθέντες οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία, έπειτα από επεισόδια που έλαβαν μέρος, χθες τα μεσάνυχτα, με ομάδα τεσσάρων νεαρών  στη βόρεια παράκαμψη της νησιωτικής πόλης, στο ύψος του νεκροταφείου της Αγίας Παρασκευής.

Οι τέσσερις νεαροί δέχθηκαν την επίθεση των έξι αυτών ατόμων με την Αστυνομία να επεμβαίνει έπειτα από την κλήση ενός εκ των τεσσάρων για να ακολουθήσει η σύλληψη των έξι και ο εντοπισμός κρανών και κονταριών με σημαίες στο αυτοκίνητο που επέβαιναν.

Εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατά περίπτωση οι βαρύτατες κατηγορίες της ληστείας από κοινού και των διακεκριμένων κλοπών (καθώς καταγγέλθηκε διά της βίας αρπαγή πορτοφολιού), της απόπειρας σωματικών βλαβών, της απόπειρας βαριών σκοπούμενων σωματικών βλαβών, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως δια μαγείας όμως τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκαν, αντικαταστάθηκαν με άλλα πλημμεληματικού χαρακτήρα, αφού η Εισαγγελική Αρχή φέρεται να διαπίστωσε αναντιστοιχία μεταξύ των μέσων απόδειξης που περιλαμβάνει η δικογραφία και των αδικημάτων στα οποία θεμελιώθηκε η ανακριτική υποψία και η παραπομπή στην Αστυνομία. Σημειώνεται πως οι έξι παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο το Σεπτέμβριο του 2019.

Το παράδοξο βέβαια είναι πως σχηματίζεται δικογραφία κατά των τεσσάρων για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και για ό,τι άλλο προκύψει κατά την προανάκριση, γεγονός που μαρτυρά για ακόμη μία φορά πως η δικαιοσύνη είναι ικανή να εξαντλήσει κάθε απόθεμα αυστηρότητας και τυπικότητας απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή και έκφραση του πατριωτικού φρονίματος.


Ε. Ελευθερίου

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις