Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η επικίνδυνη αθόρυβη Κινεζική παρουσία στην Βόρεια Ελλάδα

Η Κίνα με κύριο όπλο την οικονομία – και ειδικά τα λιμάνια – έχει καταφέρει να έχει μια έντονη παρουσία σε όλο το κόσμο και ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Από τον Πειραιά, το Ισραήλ και την Ισπανία, κατορθώνει η θα κατορθώσει στο μέλλον να ελέγχει την διακίνηση όλων των αγαθών στην Μεσόγειο.
Στην Ελλάδα, οι Κινέζοι εκτός το λιμάνι του Πειραιά, έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον και για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και των ναυπηγείων στην Ελευσίνα, στα οποία όμως ήδη πέφτει πάνω
στην Στρατηγική των Αμερικανών στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει κινεζική παρουσία μέσω της γαλλοκινεζικής εταιρείας Terminal Link SAS στον ΟΛΘ. Η κινεζική παρουσία στη χώρα μας επιβεβαιώνεται και από την απόκτηση από την κρατική συμφερόντων State Grid Corporation of China, του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ τον περασμένο Ιούνιο
Οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας τα επόμενα χρόνια θα περνάνε αναγκαστικά στο σύνολο τους από Ελλάδα και στο πλαίσιο συμποσίου που διοργανώθηκε στο Βερολίνο (το διοργάνωσε Ινστιτούτο Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SOG) ) εκφράστηκαν ενστάσεις για τη επιρροή που μπορεί να έχει η Κίνα στις κυβερνήσεις των Βαλκανίων.
Πολλοί αναλυτές συμφωνούν ότι στα Βαλκάνια, η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, αλλά μεταξύ Δύσης και Κίνας. Οι Κινέζοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο Δρόμο του Μεταξιού μεταξύ της Κεντρικής Ευρώπης και του λιμανιού τους στην Ελλάδα (η σημασία της Αλεξανδρούπολης). Η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ουσιαστικά ακυρώνει και την τελευταία ελπίδα της Κίνας για τον Δρόμο του Μεταξιού αφού η πΓΔΜ είναι η τελευταία δίοδος για την Ευρώπη.
Ο μόνος τρόπος για να διασωθεί, είναι να προκληθεί χάος στα Βαλκάνια. Η διάλυση της πΓΔΜ θα επιτρέψει να συμβεί αυτό το χάος με κύρια χαμένη την Ελλάδα και κερδισμένους την Αλβανία και την Βουλγαρία.
Σήμερα η Κίνα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη ένα χάος στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στις γειτονικές χώρες. Κινέζικα καταστήματα που αλλάζουν αφμ και επωνυμίες σε μια νύχτα, φοροδιαφυγή η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί, και δημόσιες υπηρεσίες που αδυνατούν να πραγματοποιήσουν  ελέγχους σε εκατοντάδες καταστήματα και χιλιάδες πλανόδιους πωλητές.
Στο επόμενο διάστημα, είναι βέβαιο ότι η Κίνα θα αναβαθμίσει τις παρεμβάσεις της στην περιοχή με κύριο άξονα τον πολιτισμό και την οικονομία με τις διπλωματικές της αποστολές.
ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις