Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ληστεύουν τις κοινωνίες! 32.700 ευρώ μηνιαίως οι ανώτεροι αξιωματούχοι της EE

Η ολοκληρωτική γραφειοκρατία της ΕΕ δεν φτάνει που πνίγει οικονομίες και κοινωνίες και την ελευθερία των λαών, αποκομίζει, ληστεύοντας τους φορολογούμενους,
πρωτοφανείς σε ύψος μισθούς και αυξήσεις.
Τα ανώτερα κλιμάκια των αξιωματούχων της ΕΕ θα λαμβάνουν περισσότερα από 20.000€μηνιαία αποζημίωση, μετά την αύξηση που αποφασίστηκε να ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου. Η Κομισιόν που την ενέκρινε υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή ήταν αναγκαία λόγω του ετήσιου πληθωρισμού σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο, ώστε η αμοιβή των αξιωματούχων να ανταποκρίνεται στο κόστος ζωής!!!
Μετά τις αυξήσεις, σύμφωνα με το «PressProject.gr» που επικαλείται πληροφορίες της Telegraph, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα λάβουν μηναία αύξηση 550 ευρώ! Πλέον ο μηνιαίος μισθό τους θα ανέρχεται στα 32.700 ευρώ, προκειμένου να μπορούν να …ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος ζωής.
Μάλιστα! Οι υπάλληλοι του διευθυντηρίου των Βρυξελλών που ως πολιτικοί εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και του κεφαλαίου ψηφίζουν την εφαρμογή σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας για τους εργαζόμενους της Ευρώπης, εγκρίνουν αυξήσεις στους μισθούς τους! Αυτοί που καλούν της κυβερνήσεις των κρατών – μελών να μειώσουν τους κατώτατους μισθούς, να επιβάλλουν φόρους, να κόψουν συντάξεις και να περιορίσουν τις κοινωνικές δαπάνες για να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ενέκριναν αυξήσεις για τους μισθούς τους μέχρι 550 ευρώ μηνιαίως!
Η μηναία αύξηση των μισθών τους κατά 550 ευρώ, είναι μεγαλύτερη από τον κατώτερο μισθό των 492 ευρώ «καθαρά» που λαμβάνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, όταν απασχολούνται με πλήρες ωράριο!!! Οι συγκεκριμένες αυξήσεις αφορούν το σύνολο των ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ, οι οποίες φυσικά έχουν και διακυμάνσεις ανάλογα με τις θέσεις τους.
Ωστόσο ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε πως αυτή η αύξηση ανταποκρίνεται ….«μόνο εν μέρει στην αύξηση του κόστους ζωής στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, όπου διαμένει το 80% των υπαλλήλων της ΕΕ»!!!
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Με δεδομένο τον ετήσιο πληθωρισμό στο 2,1% στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, όπου διαμένει το 80% των αξιωματούχων της ΕΕ, αυτή η ονομαστική αύξηση του 1,5% στην πραγματικότητα θα σημαίνει μείωση της αγοραστικής τους δύναμης κατά 0,6%. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει αύξηση αυτό το έτος». Τέτοια προκλητικότητα!! Τέτοια ταξική αναίδεια απέναντι στους λαούς.
Η είδηση αυτή, όπως σημειώνει το «PressProject.gr» φαντάζει ακόμη πιο προκλητική αν τη συνδυάσει κανείς με τις φοροαπαλλαγές που προβλέπονται για τους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Στο άρθρο 12, στο Πρωτόκολλο αριθμ. 7 ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ αναφέρεται ότι «Οι υπάλληλοι και το λοιπό προσωπικό απαλλάσσονται από την επιβολή εσωτερικών φόρων επί των αποδοχών, μισθών και λοιπών αμοιβών, που καταβάλλονται από την Ένωση». Καταβάλλεται φόρος υπέρ της Ένωσης «σύμφωνα με τους όρους και τη διαδικασία που καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο». Για τους φόρους αυτούς αναφέρεται ότι δεν είναι βεβαίως μηδενικοί, όπως λέγεται κάποιες φορές, αλλά είναι πάντως χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους εθνικούς φόρους.
Με δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε με μισθούς που κυμαίνονται από 2.400-2.700 για γραμματειακές θέσεις, 4.500 για διοικητικές θέσεις, 7.300 για διευθυντές μεσαίας κλίμακας και ανεβαίνουν στις 18.000 για διευθυντές και 20.000 για επιτρόπους, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η σύγκριση είναι μάλλον προκλητική.
Με δεδομένο μάλιστα ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι συμμετέχουν στα όργανα που καθορίζονται και λαμβάνονται οικονομικές αποφάσεις – με την στήριξη και των κρατών μελών της ΕΕ – που ισοπεδώνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, η συγκεκριμένη απόφαση γίνεται ακόμα πιο προκλητική!
Οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις του, φυσικά θα συνεχίσουν να χρυσοπληρώνουν τους κάθε λογής Γιουνκέρ αφού για αυτούς είναι το απαραίτητο πολιτικό προσωπικό για την επιβολή των συνολικών συμφερόντων τους. Από την άλλη πλευρά για τους λαούς της Ευρώπης που στενάζουν κάτω από τις πολιτικές λιτότητας οι αυξήσεις των 550 ευρώ το μήνα στους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να βγάλουν χρήσιμα ταξικά συμπεράσματα…

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις