Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ - Με όραμα και λύσειςΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΗΦΙΣΙΑ»
Ο Αλέξιος Μακρής ζει στην Κηφισιά από την παιδική του ηλικία και υπήρξε μαθητής στο Β’ Λύκειο Κηφισιάς. Είναι Αρχιτέκτονας – Μηχανικός, με διδακτορικό στον
Πολεοδομικό Σχεδιασμό και στην Αναστήλωση Κτιρίων, ενώ έχει σπουδάσει και Οικονομικά στη σχολή Boconi του Μιλάνου.
Από μαθητής ασχολήθηκε με τα κοινά ως πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου του, ενώ στη συνέχεια υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μιλάνου. Είναι ιδρυτής της περιβαλλοντολογικής οργάνωσης «Πνοή Στην Πόλη», ιδρυτής και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Νέα Οικολογική Αρχή», που στηρίζει 45 οικογένειες με παροχές υγείας, τροφίμων και δωροεπιταγές. Διαθέτοντας έντονη κοινωνική ευαισθησία έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκστρατείες ενημέρωσης κοινού.
Τον επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή» Αλέξιο Μακρή, συναντήσαμε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου, στον χώρο που θα φιλοξενήσει την προεκλογική του εκστρατεία,  στο κέντρο της Κηφισιάς, στην οδό Κασσαβέτη. Η συνέντευξη δόθηκε ύστερα από τις δυο ιδιαίτερα επιτυχημένες παρουσίες του στην Κηφισιά και στη Νέα Ερυθραία που σκοπό είχαν την ενημέρωση του κοινού στη δημιουργία ανεξάρτητων ενεργειακών κοινοτήτων. Μια πρωτοβουλία που αγκάλιασαν από την αρχή πολλοί δημότες. Μια πρωτοβουλία που εκφράζει τη γενικότερη ιδεολογία του συνδυασμού και που είναι ο σεβασμός των χρημάτων του δημότη, ελάφρυνση εξόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού, καλύτερες υπηρεσίες.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την προφανή ερώτηση γιατί θέλει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος.

Γιατί η πόλη σήμερα  δείχνει να νοσεί σοβαρά. Αυτό λόγω ανυπαρξίας έργων που βοηθάνε την καθημερινότητα του πολίτη και πρωτίστως του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών,  οι οποίες δείχνουν ένα πρόσωπο  του Δήμου που δεν είναι  καθόλου φιλικό προς τον πολίτη. Προσωπικά ο ίδιος περπατώντας στην Κηφισιά, στη Νέα Ερυθραία, στα μαγαζιά εισπράττω έναν θυμό για την κατάσταση της σημερινής πόλης.

Γιατί  νομίζετε ότι θα έπρεπε να προτιμήσουν εσάς στις εκλογές οι  συμπολίτες μας;

Πρώτα απ’ όλα είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων στα κοινά, όχι απαραίτητα ηλικιακά, πλαισιωμένοι από έμπειρους και άφθαρτους ανθρώπους, που είχαν κατά το παρελθόν ασχοληθεί με τα κοινά και έχουν να επιδείξουν μια καταξιωμένη πορεία. Επίσης έχουμε ένα πρωτοποριακό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα με απώτερο σκοπό την ελάφρυνση των οικογενειακών εξόδων του δημότη, με  ταυτόχρονη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών, σεβόμενοι τα χρήματα τα οποία πληρώνει σε φόρους, που θα έχουν πραγματικά ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Ποιο θεωρείτε το δυνατό  χαρτί  του συνδυασμού σας;

Αρχή μας είναι στην παράταξή μας που λέγεται και «Νέα Αρχή» να ξεδιπλώνουμε βήμα βήμα το πρόγραμμά μας μέσω συγκεντρώσεων, προτιμώντας αυτή την τακτική από μια απλή ανακοίνωση του προγράμματος. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι συγκεκριμένοι και θα ξεκινήσουν να έχουν αποτέλεσμα πριν την κάλπη των εκλογών του Μαΐου του ’19.   Ένα σημαντικό βήμα είναι η  ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας  για τους δημότες της Κηφισιάς στις 10 Οκτωβρίου στη βίλα Καζούλη, όπου η πετυχημένη εκδήλωση με τόσο μεγάλη συμμετοχή, έδειξε ότι είναι κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος. Αντίστοιχη ήταν και η συγκέντρωση για το ίδιο θέμα με τους δημότες της Νέας Ερυθραίας  στις 21 Νοεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ερυθραίας.

Με την ίδρυση της ΚΟΙΝΣΕΠ υπήρξε σκέψη για την κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές;

Η ΚΟΙΝΣΕΠ ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό τη στήριξη οικογενειών που έχουν οικονομικά και ιατρικά προβλήματα. Η απόφαση για κάθοδο στις εκλογές του 2019 είχε παρθεί στα τέλη του 2015. Αιτία και των δύο αποφάσεων ήταν η κατάσταση της πόλης μας η οποία βρίσκεται στο σημείο μηδέν όσον αφορά σε βασικές παροχές και υπηρεσίες που άπτονται στην καθημερινότητα του πολίτη.

Θα θέλατε σε αυτή τη φάση να αναφέρετε κάποια στελέχη ή είναι νωρίς;

Η ομάδα είναι μεγάλη, ο αριθμός της ξεπερνά τον μέγιστο αριθμό βάσει νόμου για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου αλλά επειδή το διάστημα έως τις εκλογές είναι μεγάλο διευρύνεται συνεχώς και για το λόγο αυτό δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα και δράσεις ακόμα. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως το 60% απαρτίζεται από νέα στελέχη,  πλην όμως έμπειρα στην προσωπική και επαγγελματική σταδιοδρομία τους αλλά προπάντων  έτοιμα λόγω της αγάπης για την πόλη τους να προσφέρουν άμεσα σε αυτό που λέμε κοινό καλό. Επίσης μετά τη διακήρυξη ότι είμαστε παρόντες  για τις επερχόμενες εκλογές που έγινε στην βίλα Καζούλη, απεύθυνα εγώ προσωπικά πρόσκληση προς όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης για συστράτευση με γνώμονα πάντα το καλό της πόλης. Άλλωστε αρχή μας είναι το «εμείς και όχι το εγώ».
Λεβέντης
Ο Βασίλης Λεβέντης και δεξιά του ο Αλέξης Μακρής, ο Κωνσταντίνος Μακρής, ο Γρηγόρης Μαλτέζος και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην εκδήλωση για την ενεργειακή κοινότητα στη Νέα Ερυθραία
Υπάρχει κομματικός προσανατολισμός της Νέας Αρχής;

Όταν το 2015 πήραμε την απόφαση για την κάθοδό μας στις επερχόμενες εκλογές είπαμε να αφήσουμε στην άκρη τις κομματικές μας ταυτότητες, να βάλουμε πάνω στο τραπέζι την πολιτική μας ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την πόλη μας, να σκύψουμε τα κεφάλια και να δουλέψουμε γι’ αυτήν. Άλλωστε είναι τόσο μικρός ο τόπος μας που δεν χωρά διαιρέσεις και αντιπαλότητες.

 Η «Νέα Αρχή» θα κατεβάσει συνδυασμό μόνο στο Συμβούλιο ή θα έχει και στις Κοινότητες;

Πρωτίστως θα έχουμε παρουσία με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο Δημοτικό Συμβούλιο και για το Κοινοτικό συμβούλιο είμαστε σε επαφή με κάποια στελέχη υπερκομματικά για μια σωστή αντιπροσώπευσή μας ανά  κοινότητα. Περισσότερες πιθανότητες είναι να υπάρχει και αυτόνομο ψηφοδέλτιο και στα Κοινοτικά Συμβούλια, με άξια στελέχη σε κάθε γειτονιά -συνοικία για περισσότερη αντιπροσώπευση. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και το νέο νομοσχέδιο  «Κλεισθένης Ι».

Αν εκλεγόσασταν αύριο Δήμαρχος τι θα αλλάζατε και τι θα κάνατε που δεν έκανε η σημερινή Διοίκηση;

Η σημερινή Διοίκηση στις εκλογές του Μαΐου του 2014 εκλέχτηκε με την αντισυστημική ψήφο των πολιτών εναντίον της προηγούμενης Διοίκησης που είχε 12ετή θητεία στον Δήμο μας. Η κεντρική ιδέα ήταν η απόρριψη  της προηγούμενης Διοίκησης με την ελπίδα των πολιτών για κάτι καλύτερο.
Εγώ προσωπικά ως απλός δημότης δίνω 200 μέρες περίοδο χάριτος σε οποιαδήποτε νέα διοίκηση για να την κρίνω μετά. Δυστυχώς η νέα Διοίκηση ενώ  είχε και εργαλεία όπως τα Ευρωπαϊκά κονδύλια – ΕΣΠΑ, καθώς και ένα αξιοσέβαστο πλεόνασμα ταμείου, δεν ανταπέδωσε πίσω στους πολίτες αυτό που περίμεναν, είτε μην έχοντας τη τόλμη για σημαντικά έργα στην πόλη μας, είτε μην προσφέροντας υπηρεσίες στον μέγιστο βαθμό που ανέμεναν. Άρα τα οποιαδήποτε έργα που έγιναν είναι πάρα πολύ μικρά σε σύγκριση με αυτά που δεν έγιναν.  Η απογοήτευση φαίνεται εύκολα,  ρωτώντας του ίδιους τους πολίτες, που σχεδόν οι 9 στους 10 δεν είναι ευχαριστημένοι από τα έργα της σημερινής Διοίκησης. Οι λόγοι που δεν έγιναν έργα μπορούν να αναζητηθούν από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Στο σημείο που βρίσκεται η πατρίδα και η πόλη μας, χρειάζονται ευρύτερες συμμαχίες για να ανταπεξέλθουμε στα αποτελέσματα της κρίσης, τα οποία βιώσαμε και βιώνουμε.
Τα έργα προϋποθέτουν πρόγραμμα, το οποίο όμως προϋποθέτει όραμα και βούληση, που προφανώς δεν υπήρξε.

Ο Αλέξιος Μακρής ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι η «Νέα Αρχή» αποτελείται από ανθρώπους έντιμους και άφθαρτους και προπάντων με όρεξη για δουλειά. Το κύριο μήνυμα που θέλει να απευθύνει στους  δημότες είναι ότι με τη σύμπραξή τους με τη «Νέα Αρχή» μπορούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη, το οποίο θα είναι ριζοσπαστικό, καινοτόμο, ανθρώπινο . «Γιατί εμείς κοιτάμε τους ανθρώπους στα μάτια και τους ακούμε», είπε κοιτάζοντάς μας στα μάτια, ενώ φαινόταν έτοιμος να ακούσει οποιαδήποτε παρατήρηση είχαμε πάνω σε αυτά που έλεγε και ολοκλήρωσε:
«Με την ευκαιρία των εορτών θα ήθελα να απευθυνθώ προς τους πολίτες να μάς εμπιστευθούν για μια πόλη που πραγματικά μάς αξίζει και χρόνια πολλά σε όλες και όλους.»

Η φροντίδα προς τον πολίτη ήταν, είναι και θα είναι το κύριο μέλημά μας.

Με την αρχή του 2019 ξεκινώ τη μεγάλη προσπάθεια της στήριξης των παιδιών όλων των σχολείων της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, από 7 έως 18 χρονών.


Το πρώτο βήμα έγινε.

Αρωγός της προσπάθειάς μου, μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία που θέλησε να βοηθήσει από την πρώτη στιγμή.


 Ο Δήμος Κηφισιάς δεν χρειάζεται δήμαρχο-διαχειριστή, αλλά δήμαρχο-αγωνιστή... Τελικά, σε πολιτικό επίπεδο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεσμεύομαι για την δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του οποίου οι πόροι θα ανακοινωθούν σύντομα, σε προσεχή μας εκδήλωση.

Η Κοινωνική Μέριμνα μας αφορά όλους.

Τα καλύτερα έρχονται για την πόλη μας!


Αλέξιος Μακρής

Αρχιτέκτων-Μηχανικός

Υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς-Ν.Ερυθραίας-Εκάλης
Επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις