Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Παραδοχή Νετανιάχου: «Εμείς βομβαρδίσαμε την Συρία για να πλήξουμε το Ιράν»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε την Παρασκευή επιδρομή
εναντίον ιρανικών «αποθηκών όπλων» στο εσωτερικό του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού - μια σπάνια επιβεβαίωση εκ μέρους Ισραηλινού αξιωματούχου.
«Πριν από ακριβώς 36 ώρες, η Πολεμική Αεροπορία μας επιτέθηκε σε ιρανικές αποθήκες που περιείχαν ιρανικά όπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια του
εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το γραφείο του.
«Ο πολλαπλασιασμός των πρόσφατων επιθέσεων δείχνουν πως είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να δράσουμε εναντίον του Ιράν στη Συρία, όπως έχουμε δεσμευθεί», πρόσθεσε.
«Έχουμε σημειώσει εντυπωσιακές επιτυχίες προκειμένου να εμποδίσουμε την ιρανική στρατιωτική εμφύτευση […] Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε ιρανικούς στόχους και (στόχους) της Χεζμπολάχ εκατοντάδες φορές», είπε ακόμη ο Νετανιάχου.
Σε συνέντευξη στους New York Times, ο αρχηγός του επιτελείου στρατού Γκάντι Άιζενκοτ, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, δήλωσε: «Πλήξαμε χιλιάδες στόχους χωρίς να αναλάβουμε την ευθύνη ή να διεκδικήσουμε τα εύσημα», ωστόσο στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αρνείται να επιβεβαιώσει τις επιθέσεις.
Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε μεταδώσει ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας του στρατού της Συρίας ενεργοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής για να καταρρίψουν πολλούς πυραύλους που βλήθηκαν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.
Η πηγή αυτή διαβεβαίωσε ότι επλήγη μια «αποθήκη» στο εσωτερικό του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού και πως η πλειονότητα των πυραύλων που εκτόξευσαν ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκε.
Τους τελευταίους μήνες το Ισραήλ βομβάρδισε πολλές φορές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ή των συμμάχων του, του Ιράν και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, δύο μεγάλων εχθρών του εβραϊκού κράτους.
Στις 17 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια μιας από αυτές τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας του στρατού της Συρίας έπληξαν κατά λάθος ρωσικό αεροσκάφος, προκαλώντας τον θάνατο 15 Ρώσων στρατιωτών που επέβαιναν σε αυτό και μοιάζοντας να θέτει εν αμφιβόλω την ελευθερία δράσης που διεκδικεί το Ισραήλ στη Συρία.
(φωτο:eurokinissi)
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις