Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

«Κλειδώνει» την Α. Μεσόγειο η Μόσχα – «Βαράνε» τα Ρωσικά «κανόνια» γύρω από την Κύπρο – Μήνυμα Κρεμλίνου σε ΗΠΑ

Σαφές «μήνυμα» στην Ουάσιγκτον είναι η σημερινή ρωσική ναυτική άσκηση κοντά στην Κύπρο (καλύπτει ολόκληρο τον Ιανουάριο τμηματικά)
από υπερσύγχρονες μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού, σε μια ιδιότυπη κόντρα για την Μεγαλόνησο.   
Το ρωσικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικές εκτοξεύσεις βολής πυραύλων κοντά στις ακτές της Κύπρου στην Α. Μεσόγειο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα τον Ιανουάριο, σύμφωνα
με NOTAM.
«Οι ρωσικές ναυτικές ασκήσεις (πρακτική εκτόξευση πυραύλων) θα πραγματοποιηθούν στις 9-10 Ιανουαρίου, 16-17 Ιανουαρίου, 23-24 Ιανουαρίου και 30-31 Ιανουαρίου»,αναφέρει  η ανακοίνωση.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 και πάλι το ρωσικό ναυτικό διοργάνωσε επίσης μεγάλης κλίμακας αεροναυτικές ασκήσεις στην ίδια περιοχή,  όπου υλοποίησε νέες τακτικές και τεχνικές και μεθόδους δράσης των ναυτικών δυνάμεων και της αεροπορίας.
Στις ασκήσεις συμμετείχαν 26 πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων δύο υποβρυχίων, καθώς και 34 μαχητικά αεροσκάφη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις , οι κινήσεις αυτές υπακούουν  σαφώς στην πρόσφατη κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ για το νησί αυτό το οποίο έχει γίνει μήλο της έριδος μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και της Τουρκίας φυσικά.
Σύμφωνα με άρθρο μας πριν μερικές ημέρες ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, τόνισε ότι « η  Ρωσία παρακολουθεί «με ανησυχία» τις ενέργειες των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι δεν είναι υπέρ των ρωσικών συμφερόντων εάν οποιαδήποτε περιοχή μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης λόγω των «αχαλίνωτων φιλοδοξιών της Ουάσιγκτον».
«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις ενέργειες των ΗΠΑ και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Στάνισλαβ Οσάτσι, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνη και απρόβλεπτη» την αμερικανική πολιτική.
«Δεν είναι υπέρ των συμφερόντων μας αν οποιαδήποτε περιοχή μετατρεπόταν σε πεδίο αντιπαράθεσης σαν αποτέλεσμα των αχαλίνωτων φιλοδοξιών της Ουάσιγκτον», πρόσθεσε ο κ. Οσάτσι, σε συνέντευξη στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
Ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει ότι «οποιεσδήποτε προσπάθειες, με κατεύθυνση την υπονόμευση των συμφερόντων της Ρωσίας δεν πρόκειται να παραμείνουν αναπάντητες».
Η Κύπρος ενόψει των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και λόγω φυσικά του συριακού ζητήματος αποτελεί το καλύτερο και μεγαλύτερο «αβύθιστο αεροπλανοφόρο», ο έλεγχος του οποίου θα συμβάλει και στον έλεγχο των θαλάσσιων μεταφορών.
Αμερικανοί και Ρώσοι ερίζουν για το νησί ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες  αναφέρουν για μυστική συμφωνία των δύο υπερδυνάμεων για το νησί αυτό από την εποχή του ψυχρού  πολέμου, η οποία από ότι φαίνεται δεν τηρείται από τις ΗΠΑ για αυτό εξοργίστηκε η Μόσχα.
Σύμφωνα επίσης με τον Cengiz Aktar γνωστό Τούρκο πολιτικό επιστήμονα, η σημερινή Τουρκία του Ρ.Τ. Ερντογάν προετοιμάζεται για πολεμική σύγκρουση με την Κύπρο και την Ελλάδα κατ΄επέκταση, σε μια προαποφασισμένη κίνηση εδώ και μεγάλο διάστημα.
Η Τουρκία λόγω των πολλών και διαφορετικού τύπου εσωτερικών της προβλημάτων, θα κινηθεί με πολεμικές διαθέσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η ουσία όμως της εκτίμησης  του Τούρκου αναλυτή  που ζει στο εξωτερικό έχοντας δικές του έγκυρες πηγές στο εσωτερικό της χώρας και ομιλεί με πλήρη σαφήνεια, αφορά την επικείμενη  πολεμική ρήξη της Τουρκίας με τις ΗΠΑ ειδικά στον γεωγραφικό χώρο της Κύπρου.   


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις