Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Πρόωρες εκλογές στην Βενεζουέλα πρότεινε ο Νικολάς Μαδούρο

Πρόωρες εκλογές πρότεινε το Σάββατο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αναζητώντας τρόπο να ανατρέψει την απειλεή του Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.



Νωρίτερα, περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους του Καράκας αξιώνοντας την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό να δηλώνει ότι «η αλλαγή στη Βενεζουέλα είναι πολύ, πολύ κοντά». Οι κοινοβουλευτικές εκλογές είχαν προγραμματιστεί για το 2020.

Νωρίτερα ο Χουάν Γκουαΐδό δήλωσε ότι «η αλλαγή στη Βενεζουέλα είναι πολύ, πολύ κοντά».

Επιπλέον, ο Χουάν Γκουαΐδό ανακοίνωσε ενώπιον των διαδηλωτών την άφιξη, εντός των επόμενων ημερών, ανθρωπιστικής βοήθειας για την πετρελαιοπαραγωγό χώρα στα σύνορα με την Κολομβία, με τη Βραζιλία και σε ένα «νησί της Καραϊβικής», ζητώντας από τον στρατό να επιτρέψει την είσοδό της.

«Σήμερα, ανακοινώνουμε έναν παγκόσμιο συνασπισμό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ελευθερία στη Βενεζουέλα» είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις