Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Τσίπρας όπως… Πολάκης: Επίθεση σε Στουρνάρα, αντιπολίτευση, δημοσκόπους και ΜΜΕ - ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Tην ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας στήριζε όλη την επιχειρηματολογία του με τη δέσμευση πως οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο και η κυβέρνηση έχει
οκτώ μήνες μπροστά της, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου κυβερνητικά στελέχη που τον είχαν ακούσει, αλλά και βουλευτές που είχαν δει στην τηλεόραση τα όσα είπε, έλεγαν ότι ενισχύθηκε η πρόβλεψή τους πως «πάμε για πρόωρες εκλογές».

Με επιθέσεις κατά πάντων, κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κατά της αντιπολίτευσης, κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων, κατά των ΜΜΕ, πλήρη στήριξη στον Παύλο Πολάκη και τη γνωστή μέθοδο της πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, ο πρωθυπουργός προσπάθησε χθες να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον ίδιο και την κυβέρνηση.


Δεν είναι τυχαίο, πάντως, το γεγονός ότι, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας στήριζε όλη την επιχειρηματολογία του με τη δέσμευση πως οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο και η κυβέρνηση έχει οκτώ μήνες μπροστά της, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου κυβερνητικά στελέχη που τον είχαν ακούσει, αλλά και βουλευτές που είχαν δει στην τηλεόραση τα όσα είπε, έλεγαν ότι ενισχύθηκε η πρόβλεψή τους πως «πάμε για πρόωρες εκλογές».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αίσθηση προκάλεσε η ευθεία επίθεση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και η προσπάθειά του να υποβαθμίσει την υπόθεση Πολάκη. «Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες, που όταν διαχειρίστηκαν την οικονομία την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν σε ούτε μία από τις προβλέψεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά». Η τελευταία φράση ερμηνεύθηκε αρχικά ως έμμεση προσπάθεια να βάλει και ένα όριο στον κ. Πολάκη, ωστόσο κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι η φράση αυτή είχε στόχο όχι τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αλλά όσους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πήραν αποστάσεις από τον κ. Πολάκη, «παίζοντας» -κατά την ανάγνωση του κ. Τσίπρα- το παιχνίδι του αντιπάλου!

Λίγο αργότερα επιτέθηκε σε ΜΜΕ και εταιρίες δημοσκοπήσεων, κάνοντας λόγο για «κυριακάτικες εφημερίδες κρατικοδίαιτες που ζουν από θαλασσοδάνεια που ποτέ δεν ελέγχθηκαν από τους ιθύνοντες του τραπεζικού μας συστήματος», αλλά και για ορισμένους «που επιμένουν να μην κατανοούν το γιατί οι δημοσκοπήσεις των ίδιων Μέσων συνήθως αστοχούν». Αυτά τα είπε ο πρωθυπουργός σε μια ημέρα που το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue (εταιρία που ανήκει στον επί σειρά ετών φίλο και συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, Γιάννη Μαυρή) έδινε προβάδισμα της Ν.Δ. 14,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στον πίνακα της εκλογικής επιρροής, δίνοντας ο ίδιος την εξήγηση ότι «εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται έξω από τα ραντάρ του πολιτικού συστήματος και των μετρήσεων».

Στην ίδια γραμμή, την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως η μεταμνημονιακή επιτροπεία παρατείνεται για άλλους έξι μήνες, ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος είχε ήδη καταγράψει τις πρώτες ενστάσεις Θεσμών και τραπεζών για το σχέδιο προστασίας της α’ κατοικίας, και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που λειτουργεί με επικεφαλής το στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Φραγκίσκο Κουτεντάκη, απηύθυνε νέες προειδοποιήσεις για το φρένο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Τσίπρας περιέγραφε την… άνοιξη της ελληνικής οικονομίας.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, επιβεβαίωναν ότι με την ομιλία του ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει το μήνυμα πως καλύπτει απολύτως τον κ. Πολάκη και σε ό,τι αφορά το δάνειό του από την Τράπεζα Αττικής, αλλά και στη διένεξή του με τον κ. Στουρνάρα, έναντι των πυρών που δέχεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και έναντι των εσωκομματικών βολών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις