Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Το υπ. Υγείας «βάζει χέρι» στις γυναίκες: Νέος φόρος στα καλλυντικά!

Πως τόλμησες, βρε Ελληνίδα, να μην κόψεις την κρεμούλα σου, το κραγιονάκι σου και την σκιούλα εν καιρώ κρίσης; Πάρε τώρα ένα επί πλέον χαράτσι να μάθεις άλλη φορά να περιποιείσαι τον εαυτό σου!

Ευτυχώς που βγήκαμε από τα μνημόνια και τώρα έχουμε ανάκαμψη! Αλλά καλύτερα να αφήσουμε τις ρυτίδες να φαίνονται και τις μαύρες σκιές στα μάτια, μπας και μας λυπηθούν κομματάκι. Άντε και τη μασχάλη αξύριστη που έχει γίνει και μόδα τελευταία!
Σύμφωνα με το ethons.gr το υπ. Υγείας ετοιμάζει «χτύπημα» στην αγορά καλλυντικών επιβάλλοντας νέο φόρο σε έναν κλάδο που παρά την κρίση παρουσίαζε θετικό πρόσημο: Ένα νέο διαφοροποιηµένο «τέλος», θα αποδίδεται στον Εθνικό Οργανισµό Φαρµάκων (ΕΟΦ) και θα είναι κλιµακωτό.
Το θέμα που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν ο νέος φόρος θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές και περισσότερο στις γυναικείες τσέπες ή εάν θα «απορροφηθεί» από τους επιχειρηματίες, μάλλον πάμε για το δεύτερο…
Το νέο κλιµακωτό χαράτσι θα προωθηθεί µέσα από το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο αναµένεται τις επόµενες ηµέρες να κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολοµέλεια της Βουλής. Στο άρθρο 88 του πολυνοµοσχεδίου υπάρχει η περιγραφή για το νέο τέλος καλλυντικών, ενώ προκύπτει ότι το νέο ποσοστό που θα πρέπει να καταβάλλουν οι εταιρείες καλλυντικών θα δοθεί αναδροµικά από τις αρχές του 2018 – ΔΕΝ παίζονται οι τύποι! Θα εξαφανιστούν όλες οι ντόπιες εταιρείες καλλυντικών και είναι αρκετές και καλές!  
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, ήδη κάποιες εταιρείες που έχουν πληροφορηθεί την αλλαγή στο τέλος των προϊόντων τους έχουν ζητήσει δόσεις για την καταβολή των αναδροµικών ποσών. Ήδη όµως οι εταιρείες πλήρωναν 1% εισφορά επί της χονδρικής τιµής στο ελληνικό ∆ηµόσιο, το οποίο θα καταβάλλεται προσαυξηµένο πλέον στον ΕΟΦ για τα έξοδα λειτουργίας των εργαστηρίων, όπως επισηµαίνεται στην επιχειρηµατολογία. Να σηµειωθεί ότι το ήδη υπάρχον «τέλος» 1% προκαλούσε αντιδράσεις στον κλάδο.
Πάντως, σύµφωνα µε το πολυνοµοσχέδιο, το άρθρο 88 αναφέρει: «Από την 1η/1/2018 για τα καλλυντικά και τα είδη που εξοµοιώνονται µε αυτά, ως προς τους πόρους του ΕΟΦ, και µόνο εφόσον αυτά κυκλοφορούν και διατίθενται στην Ελλάδα, η εισφορά 1% επί της καθαρής χονδρικής τιµής πώλησης των παραπάνω ειδών αντικαθίσταται µε τέλος ετοιµότητας των υπηρεσιών του ΕΟΦ για την εποπτεία της αγοράς και την κάλυψη των εξόδων εργαστηριακών εξετάσεων, που συνίσταται σε ποσοστό επί της καθοριζόµενης ως χονδρικής τιµής τους ως εξής:
Για ετήσιες πωλήσεις:
  • έως 100.000 ευρώ, συντελεστής 0,75%,
  • από 100.001 ευρώ έως και 5.000.000 ευρώ, συντελεστής 1%,
  • κάθε ποσό άνω των 5.000.000 ευρώ, συντελεστής 1,25%.
Επόμενος φόρος στα σουτιέν, στις σερβιέτες και στα καλσόν – φόρα το σχισμένο, κι αυτό μόδα είναι…
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις