Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Τζάμπα τα ΕΣΠΑ κ.Μπακογιάννη αν είναι να ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ τα σπίτια των Αγωνιστών του 1821

Το σπίτι της οικογένειας Μιαούλη άντεξε χρόνια σκλαβιάς, άντεξε 200 χρόνια Ελληνικού Κράτους, αλλά δεν άντεξε τα ΕΣΠΑ της Οικογένειας Μητσοτάκη

Ο ίδιος χθες στην εφημερίδα του, ο περιφερειάρχης της περιοχής Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε υπερήφανος “μεγάλη επιτυχία στην Στερεά Ελλάδα πετύχαμε το 2018 την υψηλότερη ποσοστιαία απορροφητικότητα ΕΣΠΑ απ όλες τις Περιφέρειες της χώρας”
Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά τα εκκατομύρια έγιναν πατίνια, αλλά σίγουρα δεν έγιναν έργα για την διάσωση του σπιτιού του Μιαούλη στην Εύβοια. Σκέψου να γίνει δήμαρχος Αθηναίων τι τύχη θα έχουν ολόκληρες ιστορικές γειτονίες της Αθήνας!
Μαε ενημέρωσαν ότι για το θέμα ο ΕΟΣ Χαλκίδος ΣΠΕΝΚ θα ενημερώσει την την Τετάρτη, 27.3.2019 στις 18:30, την ώρα του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ευβοίας.
Το πατρογονικό επώνυμο του ναυάρχου καπ. Ανδρέα Μιαούλη ήταν Βώκος.
Παλαιότερα, το επώνυμο ήταν Μπούκας. Βούκος είναι ο μεταγενέστερος τύπος του
δωρικού “βώκος”, που σημαίνει ο βουκαίος, βουκόλος, βοσκός βοών, γελαδάρης. Η
αρχική απασχόληση της οικογένειας ταυτίζεται με την εννοιολογική σημασία του
επωνύμου της.
Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Βώκος «Μιαούλης», καταγόταν από την Εύβοια, το χωριό Φύλλα, σύμφωνα με επιστολή του ιδίου του Ανδρέα Μιαούλη προς τον Καποδίστρια και εγεννήθη στην Ύδρα το 1769. Ήταν καραβοκύρης  και έμπορος, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
ΠΗΓΗ epikairo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις