Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Νεώριο Σύρου: Από την παρακμή στην αναγέννηση [βίντεο]

Στο μεγαλύτερο επίπεδο πληρότητας της τελευταίας 10ετίας βρίσκεται το Νεώριο Σύρου, που δείχνει υπό τη νέα διοίκηση να ξεπερνά όλες τις παλιές
δυσκολίες και εμπόδια που είχαν φέρει το ναυπηγείο στο χείλος του γκρεμού και της πτώχευσης, ενώ είχε μείνει για έναν χρόνο κλειστό και τους εργαζόμενους απλήρωτους να διεκδικούν από το προηγούμενο διάστημα, 25 μισθούς.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποίησε ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό στη Σύρο και κατέγραψε για δύο ημέρες τη ζωή μέσα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που δείχνει μέσα σε 10 μήνες μόνο, να αναγεννιέται πλήρως και να αποκτά για πρώτη φορά, μια νέα δυναμική για το μέλλον.
Επτά πλοία στους ντόκους και τις δεξαμενές
Στις 11 το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου, η λήψη από ψηλά στέλνει μια εικόνα, ιστορική για το ναυπηγείο της Σύρου. Στο Νεώριο, σήμα κατατεθέν της Ερμούπολης, πρωτεύουσας των Κυκλάδων, φιλοξενούνται στις δεξαμενές και τους ντόκους 7 πλοία. Ένα όγδοο περιμένει τη σειρά του να δέσει τις επόμενες μέρες. Επισκευές, συντήρηση, ανανέωση, προσαρμογές, συγκολλήσεις και άλλες συμπληρωματικές δουλειές έχουν φέρει τα πάνω κάτω στο ναυπηγείο που σφύζει πλέον από κίνηση και ζωή. Οι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι από την αναγκαστική τους ανεργία για έναν ολόκληρο χρόνο, όταν έκλεισε το ναυπηγείο από την παλιά διοίκηση του Νίκου Ταβουλάρη, ο οποίος ήδη χρωστούσε 25 μισθούς και μεροκάματα, τώρα έχουν ξανά εργασία και μέλλον.
Είχε γνωρίσει στο παρελθόν το ναυπηγείο τόση πληρότητα όσο αυτή σήμερα ρωτάμε έναν μηχανικό που έχει στην πλάτη του 39 ολόκληρα χρόνια μετρημένα εργασίας στο Νεώριο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις