Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Τρεις ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τρομοκράτες στη Συρία τον Φεβρουάριο


Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής στη συριακή επαρχία Ντειρ-Εζ Ζορ.


Τρεις ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, στη Συρία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Ντέι-Εζ Ζορ, κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής.

«Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι στρατιώτες, δέχθηκε επίθεση από τρομοκράτες, και μετά τη μάχη που ακολούθησε, τρεις στρατιώτες αγνοούνταν».

«Ως αποτέλεσμα μίας σειράς ειδικών μέτρων, οι μαχητές που ευθύνονταν για την επίθεση, ταυτοποιήθηκαν. Ο θάνατος των τριών ρώσων έχει επιβεβαιωθεί» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας.

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποιεί τακτικά ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στα συριακά εδάφη, βοηθώντας τη Δαμασκό στην προσπάθεια επαναπατρισμού των προσφύγων. Όταν ο εμφύλιος πόλεμος βρισκόταν στην κορύφωσή του, η Ρωσία συνέδραμε τις συριακές αρχές στην ένοπλη σύγκρουση, μέσω στρατιωτικής υποστήριξης.

Η ένοπλη σύγκρουση στην αραβική χώρα ξεκίνησε το 2011, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις τέθηκαν αντιμέτωπες με πολυάριθμες αντιπολιτευόμενες και τρομοκρατικές ομάδες. Ο πόλεμος έχει προκαλέσει μία σημαντική ανθρωπιστική κρίση, καθώς εκατομμύρια άτομα αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. 


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις