Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 13:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γεράσιμος Βώκος, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 13:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Γαλλία -στη Γκρενόμπλ και το Παρίσι- και Γλωσσολογία στη Γενεύη. Από το 1978 δίδαξε Ιστορία της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δημοσίευσε βιβλία και άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ασχολήθηκε με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, καθώς και την νεότερη και σύγχρονη φιλοσοφία. Αρθρογραφούσε στην εφημερίδα το Βήμα.
«Ο Γεράσιμος Βώκος υπήρξε αγαπημένος καθηγητής μου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και αργότερα συνάδελφος, αρχικά στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, μετά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, του οποίου ήταν Ομότιμος Καθηγητής, εκφράζει τη μεγάλη λύπη του για τον χαμό του, συλλυπητήρια στους οικείους του, και θα εκδώσει ψήφισμα. Ο Γεράσιμος Βώκος θα μείνει στη μνήμη όλων των φοιτητών/τριών του ως ένας γοητευτικός και ανεπανάληπτος δάσκαλος της φιλοσοφίας. Καλό σου ταξίδι, Γεράσιμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα», αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ξέφυγαν τα πράγματα στο VIP section του “Telekom Center”. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης,
-
Κάθε παρτίδα εμβολίου είχε διαφορετική formula. Oι αριθμοί παρτίδων το αποδεικνύουν. Δεν πρόκειται για εικασίες ή θεωρία συνωμοσίας.
-
Ισχυρισμός Τέλος η προθεσμία για τις νέες ταυτότητες: Όποιος δεν τη βγάλει μέχρι τότε τρώει πρόστιμο - Ανακοινώθηκε η τελική ημερομηνία. Σ...
-
Διακοπή ρεύματος, διακοπή καταναλωτή και σκληρά εξοντωτικά πρόστιμα για όποιον δεν πληρώσει...
-
Ένας ηλικιωμένος παντρεύτηκε μια νεαρούλα. Μετά απο μερικά χρόνια ανθόσπαρτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου