Κυριακή 7 Απριλίου 2019

«Η Ρωσία εισέβαλε στην Εσθονία, το ΝΑΤΟ είναι καθ’ οδόν»: Γερμανικό κανάλι δίνει σκόπιμα ψευδή είδηση

Τη στιγμή που επικρατεί παγκόσμια υστερία σχετικά με τα fake news και οι νόμοι αλλάζουν υποτίθεται για να μας προστατεύσουν την παραπληροφόρηση,
ένα σεβαστό γερμανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ξεκίνησε ενημερώνοντας τους θεατές ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισέρχονται στις Βαλτικές χώρες
«Μαζί με τους Ευρωπαίους και τους Γερμανούς συμμάχους, ο αμερικανικός στρατός κινείται επί του παρόντος από ξηράς, αέρος και θαλάσσης στην Εσθονία για να απελάσουν τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες εισέβαλαν για άλλη μια φορά, όπως κάποτε στην Κριμαία», ανακοίνωσε ο ανήσυχα ο Claus Kleber, ο παρουσιαστής της heute journal στον εθνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ZDF την Πέμπτη το βράδυ.

Κι αφού τα εκατομμύρια των θεατών τσιτώθηκαν για τα καλά, ο βετεράνος παρουσιαστής στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ήταν… φανταστικό σενάριο!

«Μην ανησυχείτε. Δεν είναι αλήθεια. Αυτό είναι απλώς ένα φανταστικό σενάριο – αλλά ένα ρεαλιστικό «, δήλωσε ο Kleber.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη γερμανική δημοσιογραφία, ο Kleber εξήγησε ότι η ψευδής είδηση είχε σχεδιαστεί για να καταστήσει σαφές ότι ένας πόλεμος μπορεί να είναι επικείμενος, ότι είναι πιθανόν να είναι μια έκπληξη και ότι η Γερμανία θα πρέπει να υπερασπιστεί ακόμη και τους μικρότερους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας.

«Το πρόβλημα είναι ότι το ΝΑΤΟ φαίνεται πιο εύθραυστο, σήμερα στα 70ά του γενέθλια παρά σε οποιαδήποτε εποχή της ιστορίας του, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε πρωτοφανής επιτυχία», δήλωσε ο παρουσιαστής, πριν συνεχίσει με μια σύντομη ιστορία της συμμαχίας από την ίδρυσή του μετά το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο ως τα σήμερα.

Ωστόσο από τη μεριά τους οι Ρώσοι, που τελευταία κατηγορούνται για τις ψευδείς ειδήσεις και την ανάμιξή τους στις εκλογές, κι ένα σωρό άλλα, εξέφρασαν την απορία που αποσκοπούσε όλο αυτό. Στη διάρκεια μάλιστα μιας Γερμανικής ενημερωτικής εκπομπής που μακράν απέχει σε ύφος από ψυχαγωγική.

Και φυσικά η απορία ισχύει για όλους μας, όταν βλέπουμε τους Γερμανούς, ακόμα πολέμους να ονειρεύονται!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις