Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Σκοτεινό τρίγωνο ακουμπά το Μαξίμου – Η Ξεπαπαδέα, ο Αρτεμίου και στο βάθος Πετσίτης - ΒΑΡΙΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Βαριά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση μετά τις νέες αποκαλύψεις για την «παρέα» Πετσίτη-Αρτεμίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η συνεργάτις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Αναστασία Ξεπαπαδέα, είναι επίσης,
συνεργάτιδα του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικευμένου στις offshore εταιρίες!

Η ίδια επιβεβαίωσε το δημοσίευμα ενώ η Ν.Δ. ζητά την απομάκρυνσή της από τη θέση της γενικής γραμματέως και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από το Μαξίμου καθώς ο Αρτέμης Αρτεμίου δεν είναι απλώς ο δικηγόρος που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο περίφημο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, αλλά συνδέεται άμεσα και με το στενό συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Μανώλη Πετσίτη, καθώς οι δικηγόροι συνεταίροι του εκπροσωπούνται νομικά στην Ελλάδα από το γνωστό πλέον στο πανελλήνιο Μανόλο του Παππά.

Η κ. Αναστασία Ξεπαπαδέα διορίστηκε στις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του τότε υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αργότερα ανέβηκε στην ιεραρχία και έγινε ειδική συνεργάτιδα του κ. Παπαγγελόπουλου, που είχε γίνει αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα θέματα της Διαφθοράς. Τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της γίνεται πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρία, με έδρα το γραφείο του στην Κύπρο…

Συγκεκριμένα, τις χρονιές 2016, 2017, 2018 η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος της εταιρίας HIMED SOLUTIONS, η οποία είναι κυπριακή και έχει έδρα το νομικό γραφείο «Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες», στην οδό Θεσσαλονίκης 5, στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αρτεμίου είναι ο δικηγόρος που έκανε το περιβόητο ταξίδι στη Βενεζουέλα μαζί με τον Νίκο Παππά το 2013, χωρίς ποτέ να έχει δώσει εξηγήσεις ποιος ήταν ο ρόλος του δίπλα στον τότε επικεφαλής του Γραφείου του αρχηγού της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα το γραφείο Αρτεμίου βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών Αρχών, καθώς οι εταιρίες που διαχειρίζεται μαζί με τους συνεταίρους του, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό λογαριασμό του Μανώλη Πετσίτη. Οι μεταφορές χρημάτων προς τους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη ελέγχονται εδώ και εβδομάδες από την Κυπριακή Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ενώ οι δύο δικηγόροι φέρονται να έχουν επαγγελματικές σχέσεις και με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα στην απάντησή της, αν και χαρακτήρισε συκοφαντικό το δημοσίευμα, το… επιβεβαίωσε. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε “σκάνδαλο” την κατά νόμο εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Ομως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο, για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».

Την παραίτηση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα από τη θέση της γενικής γραμματέως κατά της Διαφθοράς ζήτησε η Ν.Δ.: «Η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση γενική γραμματέας κατά της Διαφθοράς, κ. Ξεπαπαδέα εκπροσωπούσε παράλληλα και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου, επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με το διαπλεκόμενο δικηγόρο», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη: «Ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ο Αρτεμίου που τον χρηματοδοτούσε από την Κύπρο, τα ταξίδια του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ είναι όλα κομμάτια της ίδιας σκοτεινής υπόθεσης. Η κ. Ξεπαπαδέα πρέπει σήμερα κιόλας να απομακρυνθεί από τη θέση της και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις