Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς καλείται ως ύποπτος ο Λοβέρδος την Παρασκευή - Θα κληθεί και ο Σαλμάς

Εξηγήσεις ως ύποπτοι, για αδικήματα που αφορούν την υπόθεση Novartis ο μεν Ανδρέας Λοβέρδος και την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων ο Μ. Σαλμάς,
καλούνται να δώσουν οι δύο πολιτικοί μετά την άδεια της Βουλής προς την εισαγγελία να τους καλέσει ενώπιόν της. Λίγες μέρες μετά την απόφαση του Κοινοβουλίου με την οποία ήρθη η ασυλία τους, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, έστειλε ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήση υπόπτου στον Αν. Λοβέρδο για την ερχόμενη Παρασκευή προς παροχή εξηγήσεων ενώ επίκειται η κλήση και προς τον Μάριο Σαλμά. Τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μάριος Σαλμάς ζήτησαν από τη Βουλή να ψηφίσει την άρση της ασυλίας τους (όπερ και εγένετο) ώστε οι υποθέσεις που τους αφορούν να εξετασθούν από την Δικαιοσύνη.

Οι δύο πολιτικοί θα κληθούν ως ύποπτοι ο μεν Αν. Λοβέρδος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με την υπόθεση Novartis ο δε Μ. Σαλμάς, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της νομοθεσίας για τους καταχραστές του δημοσίου σχετικά με την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ.

Την Παρασκευή

Ο κ. Λοβέρδος καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης την ερχόμενη Παρασκευή. Ο πρώην υπουργός ή ο νομικός εκπρόσωπός του έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσουν το υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεών του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει ότι είναι και κατηγορούμενος. Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Ο κ. Σαλμάς

Παράλληλα, στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς, επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων. Η δικογραφία, που εστάλη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στη Βουλή για άρση της ασυλίας του πρώην Υπουργού, αφορά σε ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά την άρση της ασυλίας και τη διαβίβαση του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη είναι θέμα ημερών η αποστολή κλήσης προς παροχή εξηγήσεων και για τον κ. Σαλμά.

Η υπόθεση αφορά σε ζημιά του ΕΟΠΥΥ από υπερκοστολογημένα παραπεμπτικά για αρθροσκοπήσεις. Συνολικά, ελέγχθηκαν περί τα 543 παραπεμπτικά προς τον ΕΟΠΥΥ τα οποία είτε ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ή δεν είχαν σφραγίδα από τον πάροχο υγείας.

Κατά το διάστημα από το καλοκαίρι (Ιούλιος) του 2015 ως και το τέλος Αυγούστου του 2016 πληρώθηκαν 554.458 ευρώ για παραστατικά, πολλά από τα οποία κατά την έρευνα δεν ήταν νομότυπα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις