Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ... Ή Μοιράζεστε μαζί μας το φυσικό αέριο Ή... πάμε σε σύγκρουση»...!!! Αποδέκτες Κύπρος και Μητροπολιτική Ελλάδα...

Συντονισμένο σχέδιο υλοποιεί ο Ερντογάν στην κυπριακή ΑΟΖ με «μπόλικο» ψυχολογικό πόλεμο, προσμετρώντας αντιδράσεις σε Αθήνα-Ιερουσαλήμ και Ουάσιγκτον και ετοιμάζοντας παράλληλα ένα δικό του άξονα με Τεχεράνη και Ισλαμαμπάντ στην Α.Μεσόγειο.


Ο Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Y.BOSTAN, ο οποίος αρθρογραφεί σε τρεις τουλάχιστον τουρκικές μεγάλες εφημερίδες, (Sabah, Star, Gunes) μας μεταφέρει τις τρεις λύσεις από τον ίδιο τον σουλτάνο Ερντογάν για την Κύπρο.

«Υπάρχουν τρεις δυνατότητες μπροστά μας για την Κύπρο.

Α: Λύνετε αυτό το πρόβλημα μαζί μας, και μοιραζόμαστε το φυσικό αέριο.

Β Συνεχίζετε την εργασία σας, και εμείς παίρνουμε το μερίδιό μας από το φυσικό αέριο.

Γ. Θα πολεμήσουμε», γράφει ο Yahya BOSTAN.

Στο βαρυσήμαντο σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα Gunes, αναφέρει ότι: «Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε μια τεράστια στρατιωτική άσκηση (Γαλάζια Πατρίδα) που κάλυπτε τη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο. Στην άσκηση αυτή συμμετείχαν 103 πολεμικά μας πλοία. Το όνομα για την άσκηση ήταν επίσης σημαντικό. Η Τουρκία περιβάλλεται από θάλασσα και αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα. Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει μια ένταση που αυξάνεται γύρω από το νησί της Κύπρου. Η ένταση αυτή έχει στη μία πλευρά την Κύπρο και την Ελλάδα και από την άλλη πλευρά την Τουρκία.

Αλλά δεν υπάρχουν μόνο δύο πρωταγωνιστές. Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν στενά το θέμα στην Άγκυρα, Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, είναι μόνο τα πιόνια του παιχνιδιού που έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος υπεύθυνος της λήψης αποφάσεων για τις κινήσεις σε ότι αφορά την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κύριος εμπνευστής όμως όλων αυτών είναι το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ ελέγχουν Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, και βάζουν επίσης και την Αίγυπτο στην εξίσωση αυτή.

Αμέσως μετά την λήξη της τουρκικής άσκησης , υλοποιήθηκε μια σύνοδο κορυφής στην Ιερουσαλήμ. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον Τσίπρα και τον Αναστασιάδη. «Τέσσερις χώρες συμφώνησαν να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία» από αυτήν την σύνοδο κορυφής.

Τι θέλουν όμως όλοι αυτοί;

Υπάρχει σοβαρή δυνατότητα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου γύρω από την Κύπρο.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα προσπαθεί να εκδιώξουν την Τουρκία έξω από αυτό το παιχνίδι. Επιδιώκουν με τη συνεργασία τους με το Ισραήλ και την Αίγυπτο να το κάνουν αυτό πιο εύκολα. Προφανώς παίρνουν κουράγιο από τη σκέψη ότι η Τουρκία είναι αδύναμη.

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν δεν διαφέρει από την προσπάθεια εισβολής στη Σμύρνη το 1919. Μπορεί να εισέβαλαν τότε στην Σμύρνη για να σφετεριστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Αν και η κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό, η στάση της Άγκυρας είναι σαφής. Ενώ η Ανατολική Μεσόγειος θερμαίνεται σταδιακά από το 2013, τρεις επιλογές έχουν δοθεί σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους ηγέτες και εξακολουθούν να ισχύουν.

Η άποψη της Άγκυρας είναι πολύ σαφής. Αποδεχτείτε τα τουρκικά δικαιώματα κατοχής στην ανατολική Μεσογείου ως Γαλάζια Πατρίδα.

Ως εκ τούτου, στέλνουμε πλωτά γεωτρύπανα στην περιοχή για σεισμική έρευνα και γεώτρηση. Αυτά τα πλοία είναι τα Fatih και Barbaros. Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό συνοδεύει και διαφυλάττει τις δραστηριότητες αυτών των πλοίων.

Αυτές τις μέρες, τα πλοία μας αρχίζουν να δουλεύουν στις αμφιλεγόμενες περιοχές που η ελληνοκυπριακή διοίκηση και η Ελλάδα προσπαθούν να σφετεριστούν. Η ελληνοκυπριακή πλευρά μας απειλεί με ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για το πλήρωμά μας. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η περιοχή όμως θα «θερμανθεί» περισσότερο τον Ιούνιο και ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα είναι το πιο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ανάμεσα στις τρεις χώρες», καταλήγει ο ίδιος.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις