Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Οι ΗΠΑ “δείχνουν” το Ιράν για τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια

Οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οργανώσεις που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ιράν και όχι οι ίδιες οι ιρανικές δυνάμεις
ενδέχεται να ευθύνονται για τις επιθέσεις σε τέσσερα δεξαμενόπλοια στα ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος σήμερα.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, κάποιοι από τους πιθανούς δράστες είναι οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ή σιιτικές πολιτοφυλακές που εδρεύουν στο Ιράκ και στηρίζονται από το Ιράν. Πρόσθεσε όμως ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αποδείξεις για το ποιος ευθύνεται για τη δολιοφθορά στα τάνκερ στο λιμάνι της Φουτζέιρα, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Στενό του Χορμούζ.

Τα δύο από τα δεξαμενόπλοια ανήκαν στη Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα σήμερα, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν δύο εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου στο βασίλειο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις