Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Αυτό κιαν είναι ανατροπή - Ετοιμάζονται να ακυρώσουν την εκλογή του Ερντογάν στην Προεδρεία, λόγω πανεπιστημιακού πτυχίου-μαϊμού

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία και αφορά το θέμα της πλαστότητας του πανεπιστημιακού τίτλου του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τίτλος με βάση το Σύνταγμα είναι προϋπόθεση για να γίνει κανείς Πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Odatv.com, που έχει σοβαρές πηγές στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, η Ένωση Συμβολαιογράφων Τουρκίας επέβαλε προειδοποιητική ποινή στην συμβολαιογράφο Κωνσταντινούπολης, Νεζλά Άκγιουν, επειδή δεν έκανε έρευνα-προανάκριση εις βάρος του υπαλλήλου του συμβολαιογραφείου της που θεώρησε φωτοτυπία του πανεπιστημιακού πτυχίου του Ερντογάν, χωρίς να έχει δει το πρωτότυπο.
Μετά από την ποινή αυτή, το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού (Halkın Kurtuluş Partisi) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας μας, έχει καταληφθεί εδώ και πέντε χρόνια από ένα άτομο που δεν διαθέτει τίτλο πανεπιστημιακών σπουδών....Ο Ταγίπ Ερντογάν επί πέντε χρόνια διαπράττει παρανομία. Και υποχρεώνει και όσου είναι μπλεγμένοι στην ιστορία του πτυχίου του να παρανομούν... Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα, δεν έχουμε συνταγματικά νόμιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο Τ. Ερντογάν για να είναι κατάλληλος, πρέπει να έχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τετραετούς φοίτησης, όπως προβλέπεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζητήσαμε στις δίκες που μας έκανε ο Ερντογάν, να κατατεθεί στο δικαστήριο το δίπλωμά του. Δεν κατατέθηκε ποτέ. Και δεν κατατέθηκε γιατί δεν υπάρχει τέτοιο δίπλωμα.
Το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού, ο πρόεδρος του οποίου έχει μηνυθεί τρεις φορές από τον Ερντογάν για εξύβριση, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Ερντογάν στον Αρχιεισαγγελέα της Άγκυρας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Με την τελευταία εξέλιξη (την ποινή στην συμβολαιογράφο), αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι υποβάλλοντας ένα πτυχίο μαϊμού στην Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να κριθεί κατάλληλος για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ερντογάν και όσοι εμπλέκονται σ' αυτήν την διαδικασία, διέπραξαν συνταγματικό αδίκημα και ότι η εκλογή του είναι άκυρη".
Σημειώνεται ότι η φωτοτυπία του πανεπιστημιακού τίτλου που υπέβαλε ο Ερντογάν στην Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να του επιτραπεί να συμμετέχει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, λέει ότι ο Ερντογάν αποφοίτησε το Φεβρουάριο του 1981, από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, το οποίο όμως ιδρύθηκε to 1982 ή για την ακρίβεια πήρε αυτήν την ονομασία και αναγνωρίστηκε ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ως μετεξέλιξη της Ακαδημίας Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, σύμφωνα με τη σελίδα του Πανεπιστημίου: 
Kurumumuz, 1959 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi haline dönüşmüş, 1982 yılında gerçekleştirilen düzenlemelerle de Marmara Üniversitesi adıyla Türk Yükseköğretim Kurumları arasındaki yerini almıştır.

Πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν ΕΔΩOdatv.com


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις