Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Μαζικές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων λόγω φόβου “κρίσης στο Αιγαίο” και της ατολμίας των Ευρωπαίων!

Οι Ευρωπαίοι “σύμμαχοι” προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην στεναχωρήσουν τον Ερντογάν και την Τουρκία. Προσφέρουν σε δύο κράτη μέλη της ΕΕ την ελάχιστη υποστήριξη με δηλώσεις και υποσχέσεις ότι
κάποια στιγμή ίσως και να πάρουν κάποια μέτρα κατά της Τουρκίας που επιτίθεται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Η ζημιά που προκαλούν στην Ελλάδα έχει να κάνει και με την οικονομία της! Γι΄ αυτή την οικονομία για την οποία έβαλαν τη χώρα σε “χειρουργείο χωρίς αναισθησία” επί σχεδόν μια δεκαετία. Η αδυναμία των Ευρωπαίων να κάνουν τα αυτονόητα φαίνεται ότι προκαλεί φόβο σε επενδυτές και τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται μαζική πώληση ομολόγων! Οι “σοφοί” των Βρυξελλών κάνουν ξανά το θαύμα τους…


Άνθρωποι που παρακολουθούν τα οικονομικά επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αυτή την κατάσταση. Τα δημοσιονομικά αποτελέσματα 5μηνου που ανακοινώθηκαν ήταν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα, συνεπώς η μόνη αιτία που μπορεί να δικαιολογήσει τις πωλήσεις είναι ο φόβος για ενδεχόμενο “θερμό επεισόδιο”.

Οι Ευρωπαίοι αποδείχτηκαν για ακόμη μια φορά τελείως απαράδεκτοι και οι δικαιολογίες για “τις δυσκίνητες ευρωπαϊκές διαδικασίες” είναι πολύ φθηνές. Από τον Μάρτιο έχουν γίνει τέσσερις συνεδριάσεις για το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας έναντι της Κύπρου και μονίμως Γερμανοί και Ολλανδοί κάνουν ότι μπορούν για να “ρίξουν στα μαλακά” τον Ερντογάν”! Μόνο που μ΄ αυτό τον τρόπο προκαλούν και επιπλέον προβλήματα στην Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι δεν φοβούνται το προσφυγικό όπως λένε για να δικαιολογήσουν την ατολμία τους να βάλουν την Τουρκία στη θέση της. Ή τέλος πάντων δεν φοβούνται κυρίως αυτό. Τα 80 και πλέον δις ιδιωτικών κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο δεν θέλουν να ρισκάρουν! Σ΄ αυτά δεν υπολογίζονται τα “προενταξιακά κονδύλια” που έχουν δοθεί στην Τουρκία.

Γι΄ αυτό το λόγο “τσαλακώνουν” περισσότερο και από τον Ερντογάν το διεθνές δίκαιο και αρνούνται να κάνουν τα αυτονόητα.

Αρκεί να διαβάσει κάποιος το κείμενο της απόφασης για να καταλάβει …που έχουμε μπλέξει:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει και επιβεβαιώνει τα προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , συμπεριλαμβανομένων των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2018, που καταδικάζουν έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις τρέχουσες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΕ να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει τις σοβαρές άμεσες αρνητικές επιπτώσεις που έχουν αυτές οι παράνομες ενέργειες σε ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απέχει από τέτοιου είδους ενέργειες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει την πρόσκληση προς την Επιτροπή και την EEAS να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στοχοθετημένων μέτρων.

Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξακολουθήσει να αξιοποιείται το ζήτημα και θα επανέλθει αναλόγως».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις