Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Θεσσαλονίκη: Πυρπόλησαν 2 Αυτοκίνητα Τούρκων Διπλωματών!!

Δύο περιστατικά με διαφορά δέκα λεπτών μεταξύ τους και σε κοντινή απόσταση. Δύο οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς και ζημιές προκλήθηκαν σε άλλα τέσσερα


Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να καταστρφούν ολοσχερώς δύο οχήματα.

Ειδικότερα, στις 4.45, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε διπλωματικό όχημα Τούρκου δικηγόρου που βρισκόταν παρκαρισμένο στην οδό Χάλκης, με αποτέλεσμα αυτό να καεί ολοσχερώς και να προκληθούν ζημιές δύο ακόμη παρακείμενα οχήματα.

Δέκα λεπτά μετά, στις 4.55 πυρκαγιά από εμπρηστικό μηχανισμό σημειώθηκε σε ένα ακόμα τουρκικό διπλωματικό όχημα, στη συμβολή της οδού Καλλιδοπούλου και Σουλιώτη. Το όχημα κάηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε δύο παρακείμενα οχήματα.

Και στα δύο σημεία επιχείρησαν συνολικά 4 οχήματα με 13 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα περιστατικά εξετάζει η Κρατική Ασφάλεια.


Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τους εμπρησμούς οχημάτων των Τούρκων διπλωματών

Απαράδεκτες και ανεύθυνες ενέργειες, χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών, τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε αυτοκίνητα διπλωματών στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για εμπρησμούς που προξένησαν ζημιές σε όχημα υπαλλήλου του Τουρκικού Προξενείου, σε όχημα Τούρκου υπαλλήλου της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και σε άλλα παρακείμενα ιδιωτικά οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, οι ενέργειες αυτές «είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν τον στόχο τους» τονίζει το ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και προξένησαν ζημιές σε όχημα υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου, σε όχημα Τούρκου υπαλλήλου της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και σε άλλα παρακείμενα ιδιωτικά οχήματα.

Απαράδεκτες και ανεύθυνες ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις