Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Τι ΔΕΝ είπαν Τραμπ και Ερντογάν μετά από τη συνάντησή τους και γιατί στην Αθήνα πρέπει να ανησυχούμε

Διαβάζοντας τις δηλώσεις Τραμπ και Ερντογάν όπως τις μεταδίδει το τουρκικό Andolu, στο μόνο λογικό συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να καταλήξει
είναι ότι και οι δύο “αγόρασαν χρόνο”.

Ο μεν Αμερικανός πρόεδρος για να μπορέσει να διαχειριστεί την κάθετα αρνητική στάση του Πενταγώνου και την επίσης αρνητική θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δεν δέχονται ούτε καν σε κατάσταση “αποθήκευσης” τους S-400 σε τουρκικό έδαφος. Ακόμη και σε έδαφος γειτονικής χώρας. Ο Τραμπ όπως λένε οι πληροφορίες βλέπει ακόμη κι αυτό θέμα και από την “επιχειρηματική του πλευρά.

Δήλωσε στην Οσάκα, ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν να αντιμετωπίσουν μια «περίπλοκη» κατάσταση όσον αφορά την απάντηση τους στη συμφωνία της Τουρκίας για την προμήθεια του συστήματος πυραυλικής άμυνας της Ρωσίας S-400, προσθέτοντας ότι συζητούνται ενδεχόμενες κυρώσεις.

Ωστόσο, ο Τραμπ εξέφρασε τη συμπάθειά του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τη διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη θέσπιση προϋποθέσεων για την αγορά πυραύλων Patriot από την Τουρκία.

«Ψάχνουμε για διαφορετικές λύσεις. Είναι πρόβλημα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό “, δήλωσε .

O Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν από την άλλη χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να μπορέσει να βρει λύση που δεν θα προκαλέσει την αντίδραση της Μόσχας.

Δήλωσε μετά από την συνάντηση:

“Πάνω από όλα, έχουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία προωθεί τη συνεργασία μας σε διάφορους τομείς. ”

Στη σύντομη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο όγκος συναλλαγών των χωρών ήταν 75 δισεκατομμύρια δολάρια και οι δύο χώρες έχουν βήματα να κάνουν προς την κατεύθυνση της αμυντικής βιομηχανίας.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης επιβεβαιώνει όσους στην Αθήνα, εμφανίζονταν αρκετά έως πολύ επιφυλακτικοί για τη στάση που κρατούσαν οι ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας. Οι δηλώσεις που έγιναν μετά από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν, εκπέμπουν ανοχή προς την Άγκυρα και δείχνουν ότι γίνεται πολύ σκληρό παζάρι, το οποίο είναι απολύτως βέβαιο ότι μας αφορά.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις