Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Δράμα: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην πενταμελή οικογένεια και απαιτεί προκαταβολή 2.000 ευρώ για να μπορέσει να της κάνει… διακανονισμό.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην πενταμελή οικογένεια και απαιτεί προκαταβολή 2.000 ευρώ για να μπορέσει να της κάνει… διακανονισμό.
«Μαγειρεύουμε στην… αυλή. Ανάβουμε φωτιά και βάζουμε την κατσαρόλα. Εχουμε μεταφέρει τα φάρμακα στο ψυγείο της γειτόνισσας. Τα ρούχα τα πλένουμε στο χέρι. Ομως, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί…
Χρειαζόμαστε βοήθεια», λέει στον «Ε.Τ.» η 34χρονη Ολγα Ορφανίδου από το μικρό χωριό Γραμμένη του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας.


Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην πενταμελή οικογένεια και απαιτεί προκαταβολή 2.000 ευρώ για να μπορέσει να της κάνει… διακανονισμό.

Η 34χρονη είναι διαζευγμένη και ζει με τους γονείς της και τα δύο ανήλικα παιδιά της. Είναι διαβητική ινσουλινοεξαρτώμενη και η 17χρονη κόρη της πάσχει από μεσογειακή αναιμία. «Τα μοναδικά εισοδήματα και για τα πέντε άτομα είναι η χαμηλή σύνταξη ΙΚΑ του πατέρα μου και το επίδομα των 320 ευρώ που παίρνω από την Πρόνοια. Πώς να ζήσουμε με αυτά και κυρίως πώς να περισσέψουν χρήματα να πληρώσω τη ΔΕΗ;» αναρωτήθηκε.
Οπως λέει, κάθε δύο εβδομάδες πληρώνει ταξί για να μεταφέρει την 17χρονη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε μετάγγιση.

«Η αλήθεια είναι πως έχω τρία χρόνια να πληρώσω το ρεύμα. Επίσης, αλήθεια είναι ότι δεν περίσσευαν χρήματα. Ο τελευταίος λογαριασμός ήρθε 9.606 ευρώ», πρόσθεσε. Πριν από τις εκλογές μετέβη στην έδρα του δήμου ζητώντας βοήθεια. Πήρε κάποιες αόριστες υποσχέσεις, αλλά στην ουσία τίποτα ουσιαστικό. Στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ΔΕΗ στη Δράμα, όπου ζήτησε να προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους. «Η προϊσταμένη μού είπε πως για να κάνει διακανονισμό θα πρέπει να πληρώσω άμεσα 2.000 ευρώ! Μα, δεν έχω 2.000 ευρώ… Πού να τα βρω;», είπε σαστισμένη.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η ΔΕΗ τής έκοψε το ρεύμα. «Οταν επιχείρησαν να διαμαρτυρηθώ, λέγοντας ότι υπάρχουν άρρωστα άτομα στην οικογένεια, τα στελέχη της ΔΕΗ μού είπαν να μη… διανοηθώ να το επανασυνδέσω, γιατί θα έρθουν και θα μου ξηλώσουν και τη χελώνα!», πρόσθεσε.

Η οικογένεια περνά δύσκολες στιγμές. Η 17χρονη κλαίει όλη μέρα και παραμένει κρυμμένη μέσα στα σκοτάδια της μονοκατοικίας, ενώ η εξάχρονη αδελφή της ρωτάει συνεχώς γιατί δεν έχουν ρεύμα. Τα απαραίτητα τρόφιμα και τα φάρμακα έχουν σταλεί στο σπίτι της γειτόνισσας προκειμένου να μπουν στο ψυγείο, ενώ καθημερινά η γιαγιά ανάβει φωτιά στην αυλή προκειμένου να βάλει κατσαρόλα και να κάνει το φαγητό. Πριν από λίγες μέρες η 34χρονη -ούσα σε απόγνωση- ήρθε σε επικοινωνία με το «Κίνημα Δεν Πληρώνω». «Απαιτούμε την άμεση επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος της φτωχής οικογένειας! Η απερχόμενη κυβέρνηση ασχολείται με πιο σοβαρά πράγματα, δηλαδή με τα ρουσφέτια που έχει να κάνει και συνεργεί στην καταδίκη του φτωχοποιημένου λαού σε έναν κοινωνικό Μεσαίωνα. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα!», δήλωσε στον «Ε.Τ.» το στέλεχος του Κινήματος και υποψήφιος βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Λεωνίδας Παπαδόπουλος.ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις