Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Nτοματοκεφτέδες

Ένας από τους καλύτερους μεζέδες του καλοκαιριού, οι ντοματοκεφτέδες ταιριάζουν μοναδικά με ουζάκι ή παγωμένη μπύρα!

Μπορεί στο μυαλό των περισσοτέρων να αποτελούν τοπική συνταγή της Σαντορίνης, ωστόσο οι ντοματοκεφτέδες φτιάχνονται πλέον σε όλη την Ελλάδα.



Υλικά

½ κιλό ντοματίνια
1 ντομάτα τριμμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Τρίβετε τη ντομάτα στον τρίφτη και ψιλοκόβετε τα ντοματίνια με το μαχαίρι. Ψιλοκόβετε και τα κρεμμύδια. Βάζετε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός από το ελαιόλαδο, σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Αφήνετε για 10 λεπτά, ώστε να μαραθούν τα κρεμμύδια από τα υγρά της ντομάτας.

Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και μόλις κάψει, παίρνετε με δυο κουτάλια της σούπας ποσότητα από το μείγμα και τη ρίχνετε στο λάδι. Δεν ανακατεύετε συνεχώς γιατί με αυτόν τον τρόπο τραβάτε λάδι.

Μόλις ροδίσουν από τη μια πλευρά, γυρίζετε τους κεφτέδες από την άλλη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, αυτό θα πάρει περίπου 2-3 λεπτά. Αμέσως μετά το τηγάνισμα τους, απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και κατόπιν τους σερβίρετε ζεστούς.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις