Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Σύρος: Έφτιαξε το «σπίτι των αγγέλων» αφιερωμένο στα παιδιά που έφυγαν νωρίς (φωτο)

Το μικρό παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης στην Σύρο ξεκίνησε να λειτουργεί από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και δεν είναι απλό ξωκλήσι, αλλά έχει έναν ιδιαίτερο σημασιολογικό χαρακτήρα.

Βρίσκεται στο Μάννα και ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε έχει συνδέσει το όνομά του με την περιοχή εδώ και κάποιες δεκαετίες. Δεν είναι άλλος από τον πρώην Κοινοτάρχη του Μάννα και παλιό αντιδήμαρχο του νησιού, Νίκο Ροσσολάτο.
Φυσιογνωμία με αναγνωρισιμότητα και σημαντική προσφορά στον τόπο, ο Νίκος Ροσσολάτος, έχασε πριν ένα χρόνο τη μικρότερη από τις τρεις εγγονές του, την Κατερίνα, γεγονός το οποίο συγκλόνισε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Σύρου.
Στη μνήμη της Κατερίνας, ο παππούς της, Νίκος, με τη συγκατάθεση και της μητέρας της, Μανταλένας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα ιερό χώρο, αφιερωμένο στα παιδιά και τους νέους της Σύρου που έφυγαν νωρίς από τη ζωή. Οι φωτογραφίες τους βρίσκονται στο εσωτερικό του μικρού ναΐσκου, μαζί με την επιγραφή: «Το σπίτι των αγγέλων».
Το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Τετάρτης, ακριβώς με τη συμπλήρωση ενός έτους (11/09/2018 – 11/09/2019) από τον άδικο χαμό της μικρής Κατερίνας, η οποία «έφυγε» σε ηλικία μόλις 22 ετών.
Η τελετή, την οποία πραγματοποίησε ο Βικάριος, π. Αντώνιος Βουτσίνος, ήταν άκρως συγκινητική, ξύπνησε μνήμες, αλλά κυρίως, αποτέλεσε μια τιμητική διαδικασία προς όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που μας άφησαν εντελώς ανεπάντεχα.
Συγγενείς και φίλοι, ήταν όλοι εκεί για να αποδώσουν φόρο τιμής σ΄ αυτά τα παιδιά που πάντα θα θυμούνται και θα αγαπούν. Το πνεύμα τους θα βρίσκεται εκεί για να τους προστατεύει όλους.
Ο Νίκος Ροσσολάτος
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις